http://allegro.pl/sliczne-bmw-750-lo...767553877.html
co myślicie o tym egzemplarzu? bo jak dla mnie jest zacny :)
Wersja do druku
http://allegro.pl/sliczne-bmw-750-lo...767553877.html
co myślicie o tym egzemplarzu? bo jak dla mnie jest zacny :)
widziałem ją dzisiaj live. Poprostu bajka. wyobraźcie sobie, że przebieg na budziku tyle co w ogłoszeniu a na kierownicy jeszcze struktura skóry. Jest piekna, jak jakieś pytania to piszcie, mam do goscia niedaleko moge podjechac popytac. Normalnie nie mogłem od niej odejśc. Robi wrażenie. Gdyby choc V6 to kto wie czy nie byłaby już w moim garażu.
Mi osobiście akurat nie leży m pakietowa kiera. Może była wymieniana czy coś, ja osobiście wadziłbym z drewnem lub podgrzewaną. Największym rarytasem jest inskrypcja w drewnie. No i auto swoje kosztuje
24 zakup
3 rejestracja
7 gazownia
chyba bardziej się opłacało kupić auto od monster_pl które godnie mogło konkurować z tą.
Fakt poniosło mnie, oczywiścei ze chodziło mi o R6
Okazuje się po dodatkowych zdjęciach że jest dziwnie skonfigurowana :)
-nie ma elektrycznie składanych lusterek (jeden fotochrom padł już)
-nie ma masaży pupki
do tego z tą kierą to raczej auto nie wyszło z fabryki
coś jest nie tak z listwami progowymi na drzwiach albo je ruda bierze albo próg jest źle spasowany.
Więc cudo to nie jest
Szczerze powiedziawszy nic ciekawego, cena o 5 tyś za wysoka. Widziałem na żywo przód i tył robiony nie wiem w jakim stopniu,
ale coś tam było gmerane. Auto na handel i tyle. - Może ktoś się nie zgodzi z moją opinią ale oceniam auto bez emocji.
Też się nią zainteresowałem mam daleko wiec poprosiłem więcej fotek .Dziwne ze jak malował już maskę niby obitą od kamieni to olał zderzak tak wiec za daleko żeby się rozczarować.
Ludzie V12 nie kupuje się żeby ją gazować!!!
24 tys za Longa? w tym stanie Ha Ha Ha haha hahaha
za to że bez gazu to cena powinna być znacznie wyższa bo to plus, ja egzemplarza zagazowanego bym palcem nie ruszył
na 100% zawiecha do roboty, pewnie amortzatory EDC do wymiany
jak niemiec sprzedał za tak mało to na pewno coś jest nie tak
popatrzcie po ile chodzą w niemczech takie auta, za mniej niż 7-8tys euro nie kupisz
sam bym się zaopiekował takim longiem ale tu powinna być skóra banan, klimatronik na tył i parę drobiazgów
a tu nic szczególnego, takich jeździ dużo, w dodatku cena podejrzana
możemy robić zakłady jak ktoś to kupi
ja obstawiam że 10 tys wrzuci w auto lekką ręką po kupnie (nie mówiąc o katowaniu go gazem)
smieszne....... ja kupilem takie auto za 50% ceny i nic jej niedolega.... po zakupie wymienilem tarcze i aku.... i gdzie te 10tys?
Wiecie może on miał pecha i tyle wsadził zależy co kupimy większość E38 ma niedorzeczne ceny a za kwote ok 15 tyś kupi się coś do jazdy nie wiem z jakim wypasem bo mi E38 się nie podoba ale zależy jak trafimy ja jeżdzę E32 jest to już mój drugi model 7mki i do pierwszej musiałem dużo dołożyć i nie było dobrze i tak więc sprzedałem a druga kupiłem i dołożyłem tylko podstawowe sprawy oleje paski filtry i śmiga nie ma żadnych problemów a jak na E32 to cena była maleńka, Nie raz Zagazowane trupcie z hokiem i gozem welurem bez elektryki cenią się dużo więcej a ja mam 735il na kanapie elektrycznej tył.
wiadomo, ze trzeba sie troche znac, a nikt sie nie zna odrazu, oprocz tego w starszym samochodzie gwarancji nie ma , ze sie cos duzego nie popsuje albo jest na wykonczeniu...na nowe samochody z tych samych powodow tez nie chca przedluzac gwarancji , bo wiedza co produkuja i wiedza, ze nie ma bata samochod zacznie sie psuc...w porsche przedluzenie gwarancji o kazdy nastepny rok koło 10.000 pln kosztuje, a wiele firm nie daje juz takiej opcji w ogole...
Szukając dalej znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/bmw-750-il-wyjatko...775825828.html
pamiętam że była wystawiona na sprzedaż jeszcze rok temu albo dwa i to chyba w jakimś komisie, wiecie coś o niej?
Idąć waszym tokiem rozumowania to w PL nie ma egzemplarza wartego uwagi.Jeśli auto skreśla to że była malowana maska czy klapa no to sorry! Wymogi macie :
-long
-najlepiej czarna
-"full opcja"
-nie malowane
-bez grama rdzy
i najlepiej za 12k zł. Śmiać mi się chce z ludzi z takim podejściem że od auta 10-14letniego wymagają cudów na patyku!
Wielu z was jeździ tylko wirtualnie "lalkami" a na zlotach/spotach okazuje się że nie ma na co popatrzeć. Miejcie dystansu trochę do tych spraw bo najlepiej jest oceniać czyjeś a porównajcie to auto z pierwszego postu do swoich aut. Połowa to przed FL z marnym wyposażeniem a krzyku jest co nie miara !
Oglądałem te auto http://7er.pl/showthread.php/18317-750-z-Choszczna i całe auto było malowane, bardzo brzydko.
Potwierdzam Dzudę !
Za dobre opcje i dobry stan się płaci ! ;)
Przykładowo z za zachodniej granicy :
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=btjdbtrfhgln
Taka byłaby dobrą opcją ? No to trzeba zapłacić :)
Hehe śmiem twierdzić, że to nowe auto:) jednak cena zaporowa i nikt tyle nie zapłaci, a przynajmniej nie ja, bo ja chcę auto do jeżdżenia a nie po to bybać się je postawić na parkingu przed CH bo ktoś zarysuje i co mi potem po tym ideale jak pomalować trzeba i już auto traci na wartości. Wiadomo, że ideały mają swoją cenę, ale nie szukam ideału, a jedynie uczciwej oferty. Co innego jak rozmawiasz i sprzedawca Ci uczciwie mówi, co było robione malowane a co jest do zrobienia. Co innego jak przez tel gada, że cudo, a na miejscu się okazuje coś innego. Bo wiadomo, że pewne rzeczy mozna sobie naprawić/poprawić, ale kazdy kupiec chce o tym wiedzieć. Z reszczą co chwilę czytamy w tym dziale o oszustach. A w de też są oszuści, a szczególnie turcy.
Jak by w polsce stała za 15t ale ZŁ to znawcy e38 by zaraz nawytykali i oczywiście mają lepsze i o niebo lepiej wyposażone :sarcastic:
Nawet nie chce mi się tego komentować....tylko na forum są sztuki nie z tej ziemi a z allegro czy w DE to same paście :suicide:
Zgadzam sie w 100 %
Ja jutro jade z kumplem oglądać 750 bo się napalił a ja mu tłumacze ze sie może lekko zdziwić. Blisko mamy tylko 25 km także można luknąć :) Za takie pieniądze to ciężko kupić zadbana e32 750
http://otomoto.pl/bmw-750-C20340247.html
OK, ale z drugiej strony to auto ma prawie 18 LAT !!! Ceny spadają więc nie oszukujmy się, że cały czas trzeba dać powyżej 30Tzł za dobre E38. Ja swoją sprzedałem 2 lata temu za mniej niż 30Tzł, a auto było naprawdę zadbane co może potwierdzić kilka osób.
W dobie drogiego paliwa ciężko dobrze sprzedać auto 17-letnie , które pali jak smok , a nie ma żadnej wartości kolekcjonerskiej.
11k za 750? zdarzaja sie takie ceny - coraz czesciej, ale czy On liczy sie z tym ze polowe tego to pewnie wrzuci w pakiet startowy? No i rzecz jasna spalanie - przy odrobinie szczescia wyjdzie ponad 1zł za kilometr ;)
właśnie się dowiedziałem ze auto potrzebuje remontu ASB :) i to dopiero początek.....
No to ze skrzynią troche zabawy jest... ale jeśli reszta jest ok, to cena i tak dobra.
Z mojego doświadczenia i przeglądniecia "paru" ofert i oglądnięciu "paru" samochodów
E38 750 w dobrym stanie, tak że nie trzeba nic dokładać do auta to:
przed fl zwykła 20-25tys
przed fl long na wypasie 25-30tys
po fl zwykła 30-45tys
po fl long na wypasie 35-50
i nie oszukujmy się że będzie taniej
u nas na polskich drogach zawieche robi się raz na 2,3 lata w zależności gdzie i ile się jeździ
pełna zawiecha to koszt 5-15tys w zależności od jakości części i czy przy tym wymieniamy amory, sprężyny jeszcze
dobre opony do naszych potworów to jest koszt na 18" felgi w granicach 800zł za oponę
w 750 pod machą praktycznie nic nie leci, ale jak coś to uszczelka pod głowicą koło 2tys, przewody jak parcieją też koło 2tys
Amory od EDC jak trzeba robić to koszt od 600 do 2tys za sztukę
dla tego można kupić egzemplarz tanio i dalej go zajeżdżać
ale jeżeli to auto ma służyć nadal jako komfortowa, bezpieczna limuzyna to taniej nie wyjdzie
tak jak pisze Dzuda - większość "laleczek" to tylko trochę odpicowane rupcie bo koszt doprowadzenia auta do stanu idealnego często przekracza koszt zakupu
i tego się nie przeskoczy
i za ponad 20 przed fl są kapcie bo ostatnio byłem ponad 600 klocków w jedną stronę.... zapewnienia że nówka itd tyle że gość się honorowo zachował i oddał za koszta podróży a i przy okazji rodzinę się odwiedziło :)
To już kwestia uczciwości sprzedawcy;/ Oddał kasę? a to fajnie. Też bym tak chciał:)
widzisz nawet to nie jest regułą :)
Na fotkach wygląda fajnie , nawet przebolałbym tą kierownicę ,trzeba by obejrzeć ją live i zobaczyć nie tylko jak wygląda ale przedewszystkim czy i jak jeżdzi.