Witam, znalazłem taki temat na innym forum, sprzed kilku lat. Interesował się ktoś tym. Można je jeszcze gdzieś kupić, niestety nie znam firmy, ani modelu tych chipów, ale po wypowiedziach użytkowników naprawdę coś dawały.
Wersja do druku
Witam, znalazłem taki temat na innym forum, sprzed kilku lat. Interesował się ktoś tym. Można je jeszcze gdzieś kupić, niestety nie znam firmy, ani modelu tych chipów, ale po wypowiedziach użytkowników naprawdę coś dawały.
Do silników ale V8 M60 czterolitrowych zmienialo się oprogramowanie w komputerze silnika DME MOTRONIC [komputery z numerem BOSCH końcówka 404 do E38 końcówka 484 bo te z EWS są] i auto mialo więcej koni po tym zabiegu. Firma z niemiec wołała za taki zabieg okolo 800 euro. W polsce też robią coś takiego.
W V12 może też być kwestia softu zapewne
ja bede teraz modził u siebie i również bedzie chip jesli chcesz to poczekaj do wrzesnia i wtedy zdam relację dokładną i opisze efekty ;)
Znając życie to przyrost w benzynie to około 8% :D dodatkowo należy zwiększyć stopień sprężania z 8.8 na 10 dodatkowo około 4% mocy :)
Ja czytalem o trzech chipach, ktore dostajemy w komplecie, jeden do eml, a dwa do komputerow. Nawet jakby przyrost wynosil 8% to i tak cos. :)
ja dostaje chipy do silnika plus chip do skrzyni biegów o zwiększeniu sprężania tez myślałem ale nie chce zdejmować głowic
ps 8% w v12 to juz i tak sporo na plus ;)
Ja nie chce ingerowac w mechanike, ale tylko w elektryke, skad bierzesz chipy? Dalbys rade i mi zalatwic, jaka cena za calosc?
pewnie ze moge ci załatwic moje gg 11675135 podam ci namiary na gg
A jaka cena? Jak cos to ja bym sie skusil dopiero we wrzesniu, teraz wydalem 650zl na wymiane pompy wody i gotowki narazie brak...
ok ja tez we wrzesniu biore więc jak wezmiemy razem powalcze o rabat ;) koszt to 650zł za chip silnika i skrzyni dodatkowo możesz kupić zdjęcie ogranicznika prędkości koszt 160zł
Ogranicznika nie chcę zdejmować. I tak w Polsce powyżej 250km/h nie ma gdzie jechac.
Sorki za OT, ale gdzie można pojechać 250km/h?
eeee chil do benzyny?:>do m60 3.0 v8 jest chip?:> co on mi da?:> 650 zl = ile konikow?:D ile nm?:D
Pewnie ze nie jest problemem rozpedzic się do 250km/h ale nie w tym rzecz, ostatnio jako pasazer mialem wypadek. Przy 100km/h kolezance wybiegla sarna i zaliczylismy row i dachowanie, pech chcial ze nie mialem pasow. Ale przy 100km/h ten nissan byl do kasacji a ja caly poobijany i reka w gipsie, wiec co by bylo przy 250km/h? Chip w V12 daje okolo 10% mocy i momentu. Poszukaj na innym forum tam jest dokladnie opisane.
chip do byny daje realnie 5-8% km i tyle samo nm nie zaleznie od auta i silnika benzyny tak niestety pracuję ;)
co do 250 to ja bym raczej nie próbował tego robić ja najwiecej śmigałem 235-240 i styka w zupełności
KędziorCG jest strasznym optymistą.
Ja jestem przezwyczajony do prostego przelicznika - 1KM=100 zł.
heh no wiem wiem ze cena niska ale to nie ja ustalam ja tylko polecam kolege który robi chipy do bawarek i kazdy go chwali sam osobiscie też ;)
650zl-6,5km = 306km i juz jest jakas poprawa w V12 ;) ja już sie przyzwyczailem do swojej mocy, dlatego chce chipsa ;)
min 15km masz gwarantowane bo to 5% 15 km niby niewiele ale zawsze cos ;) do tego dodac wkłady k&n i wydech i mozna na 20 km liczyc
Niby 20km, ale pomyśl o tym, że malacz miał 23 konie w ogóle :-)
Albo na próbę jak byś wywalił wszystko z auta co zbędne (gołe blachy jak w WRC) i jechał na pustym baku i żołądku, to wtedy będziesz miał mniejsze obciążenie mocy i wynik taki jakbyś miał te 20km więcej :-) Na koniec stwierdzisz, czy jest sens ładować się w czipsy czy nie. Stracisz tylko czas na szarpanie się z wnętrzem a nie pieniądze.
Oczywiście to żart :-)
Moim zdaniem bardziej warto zastanowić się nad mapą, która modyfikuje np. spalanie w codziennej jeździe w średnim zakresie obrotów i obciążeń.
Kiedyś na Allegro ktoś sprzedawał z koźiegłów za 750zł komplet faktycznie składał się z 3 kości które się podmieniało.
Sprzedawca pisał że dodawały silnikowi jakieś 20KM i 30nm momentu obrotowego
Oraz że przy spokojnej jezdzie zmiejszały zużycie paliwa z racji na większą sprawność od fabrycznych.....choć w to nie chce mi się wierzyć,,,kiedyś moje stare BMW było stuningowane na niemcowni do ponoć 340KM i różnica była kolosalna w porównaniu z obecnym niestety w spapaniu paliwa też :)
Silnik zawsze kręcił sie do 6500 obrotów zanim przerócił na 2 bieg przy ostrym ruszaniu a spalenie gum nie było żadnym problemem
W obenym aucie silnik kręci zawsze do 5800.
A i jeszcze jedno przy mocniejszym silniku skrzynie chodziła płynniej.
Niestedy komputery mi podmienioniono w sosnicowicach zanim sam zaczołem sie w mechanike bawic.
a da ktos namiary na tych chipowcow?:> stronka jakas? aukcja? cokolwiek? warsztat?
na gg jesli kots chce podam dane osoby ktora sie tym zajmuje podał bym tu ale nie wiem czy ta osoba by sobie tego życzyła
Raczej poziom bezpieczeństwa w nissanie jest niski w porównaniu do BMW serii 7. Flagowego modelu tego koncernu gdziegłóny nacisk jets położony ba bezpieczeństwo i komfort niż osiągi w porównaniu to serii 5. Pozatym E32 ma zderzak przedni jak czołg a E38 kumpel przy 170km/h ścioł stado saren i jakoś żyje bez szwanku i auto też z niewielkimi szkodami bez dachowania a szerokie laczki i mocne haki to podstawa do szybkiej jazdy.