Marcin jak mozesz podaj mi namiary na PRIV tego goscia
Bo widze ze sensowny gosciu i ma pojecie o tym co robi , swoja droga wychodzi na to ze to troche ciezka sprawa by byla ze znalezieniem skrzyni
Wersja do druku
Marcin jak mozesz podaj mi namiary na PRIV tego goscia
Bo widze ze sensowny gosciu i ma pojecie o tym co robi , swoja droga wychodzi na to ze to troche ciezka sprawa by byla ze znalezieniem skrzyni
kawal teori kolo ci przedstawil chyba naprawde konkretnie sie zna bo z tego co napisales to naprawde sensownie mowil
dobrze gada z tym ze w razie jesli skrzynia bylaby cos nie tak wywalil by blad..przechodzilem to w e34 i wlasnie slizgala sie i odrazu byl komunikat..
co do paliwa to dziwie ci sie ze ryzykujesz tanim paliwem..byc moze koles ma racje z tym ze to przez paliwo..ale czy raz tracilby moc a raz nie..ciekawe..moze to pompa sie zawiesza lub moze wtryski..no nie chce sie tu madrzyc ale mozliwe ze ma racje..nigdy nie mialem takich przygod z paliwem itp..generalnie leje shela i nie ryzykuje..chociaz czasami na staciach w pl mozna sie wszystkiego spodziewac..
Marcin przypomnialem sobie jeszcze jedna kwestie..Przeplywomierz..czy u ciebie jest 1 czy dwa??
dokladnie nie wiem ale mialem taka usterke w MB i po wymianie wszystko wrozilo do normy..
rozumiem ze pod kompem nic nie wskazalo na przplywke?? bo ja jak podpialem to nie wiem jak ale gosciu powiedzial ze to przeplywka..sprobuj odlaczyc ja i zobacz roznice..jesli bedzie tak samo tzn ze to nie to..jesli poczujesz lekka roznice to raczej to..tak sprawdzalem (taka metoda) w golfie..i mialem racje..
mysle tez o sterowaniu elektronicznym uladu zasilania..a dokladniej turbin..byc moze jakis czujnik,lub cos z tym zwiazane jest nie tak..na 99% jestem przekonany ze to nie skrzynia,poniewaz nie miales zadnego komunikatu..a jak pisalem wczesniej przerabialem temat dlugo w e34..
powodzenia ;-)
Najpierw stawiam na filtr paliwa szczególnie kiedy mówisz że kupiłeś tanio rope , odkręć to puche i zobacz jak to wygląda.
Jeżeli chodzi o przepływki (chyba 2 sztuki) to moim zdaniem są sprawne inaczej poczuł byś je na wolnych obrotach.
Albo te pieprzone sterowanie elektroniczne które często się pierdzieli w 740d też może być przyczyną.
Zacznij od prostego filtra bo jeżeli syf się w niego władował to sam nie wyjdzie.
już ci pokazuje dokładnie gdzie : http://bmwfans.info/original/E38/Lim...3/ill-13_0800/ pod maską
Witam!
Mam jedno pytanko:
Czy przy owym spadku mocy (cos jakby slizganiu skrzyni) slyszysz gwizd, ktory nie wystepuje na zimnym silniku? Posluchaj - jesli tak, to na 99% jest to problem z przeplywka (moze z dwiema) - gwizd spowodowany jest zbyt wczesnym otwarciem zaworu upustowego turbiny (turbin), zwiazany ze zla informacja nt. ilosci powietrza w dolocie - wtedy ladunek z turbin w calosci leci w wydech. Jest to glowny (jesli nie jedyny) problem z moca jaki wystepuje w 740d. Radze tez sprawdzic mapy wtryskow i "otwarcia" turbin. Czasami auto zachowuje sie tak po nieumiejetnie przeprowadzonym tuningu - w niemczech czesto te motory sa tuningowane i nie robia problemow - tam ze wzgl. na super jakosc paliw nie zostawia sie "marginesu" - po przyjezdzie do Polski i wlaniu naszego ON robia sie czary...
Pozdrawiam
To sproboj moze teraz wyjezdzic to paliwo zalac do pelna shela diesla i podlaczyc spowrotem przeplywki czy wroci wszystko do normy ...
hmm a jednak przepływka ... :mrgreen: a te ceny też mnie nieraz dziwią ale już przynajmniej wiem skąd mają xenony za 59 zł ...
uff...dobrze ze nie brales sie za remont skrzyni..
Witam,
przeplywomierz jest takze czesta przyczyna problemow w silnikach benzynowych V8.
Przy niesprawnym przeplywomierzu - nawet skrzynia biegow lubi wskakiwac w tryb awaryjny -
przerobilem juz ten temat na wlasnym aucie.
Chocby sie nie wydawalo - sygnal z przeplywomierza ma bardzo duza role - wlasnie (ale i nie tylko) przy pracy skrzyni biegow.
@Marcin
Ciesze sie ze juz zdiagnozowales ten problem - i oby wszystko chodzilo jak najdluzej bez usterek - zycze tego wszystkim (sobie takze :mrgreen:)
Marcin chyba wiem od kogo kupiłeś te przepływki hmm gość z premedytacją daje fotki orginalnego Boscha (o czym informuje)a produkt jest jak najbardziej chiński.
Negatywów 109
"chinskie" to nie brzmi dobrze.. :-?
olejus ma racje...sami zobaczcie,...
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg
No brzmi mega źle ! druga sprawa o czym piszą na innych forach o tych przepływkach to to , że są uniwersalne i często chińczyk naniósł źle numery. Jednak życzę Marcinowi żeby był z nich zadowolony.
Przyznam , że ja wolał bym kupić jednak w ASO i mieć pewną gwarancję bo póki co Marcina pewnie straciła na wartości masy powietrza > chińskie nie tracą tylko padają.
Ogólnie ten sprzedawca mieści się we Wrocławiu boczna Górniczej na Pilczycach
no a jesli nawet by dzialala,to ciekawe na jak dlugo...zobacze jakie ceny na ebay.de
Witam,
nazwa przeplywki w niemczech to Luftmassenmesser lub Luftmengenmesser lub LMM.
A tak z innej beczki - w przeplywce jest jakis EEPROM - na ktorym siedzi jakies oprogramowanie - do danego silnika. Z tego co sie orientuje - czesta przyczyna usterki przeplywki jest to ze EEPROM - traci soft - lub EEPROM jest do wyzucenia - kolega z forum -
BOSS740i - mowil mi ze we Wroclawiu ktos programuje ta pamiec !
EEProm jest po to aby dane nie uciekały w trakcie zaniku zasilania.
Do EEPROMU nie sa zapisywane w czasie pracy silnika zadne dane. Dane sa wpisywane tylko przy produkcji do danego modelu. Jezeli nastapi uszkodzenie lub zmazanie - mozna go zaprogramowac na nowo.Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Sama nazwa mowi za siebie EEP (R)ead (O)nly (M)emory U
Ale moze sie myle - co do rodzaju pamieci jaka tam jest - mozliwe ze jest pamiec takze z zapisem danych - w co watpie 8-)
nikt nie mówił że się zapisują w czasie jazdy :mrgreen:
Nikt nie mowil ze ktos mowil - to bylo sprostowanie do mojego wczesniejszego postu - a zacytowalem twoj bo sie pomylilem :mrgreen: :mrgreen:
ja bym tak nie panikowal z ta chinszczyzna, moze i gosciu ma duzo negatywow, ale ile ma pozytywow! 99,1% to znaczy ze tylko raz na 100 jest problem, sam sprzedawalem kiedys duzo na allegro i wiem ze na 1000 komentarzy zawsze mi sie 2 czy 3 negi trafily (najczesciej od debili ktorzy czegos nie doczytali)
a za ta cene oryginalu w aso to kupisz 6 chinskich wiec do konca zycia mozesz na nich jezdzic :-D
Pisalem juz w sprawie przeprzywomierzy jeden post ale niestety nie ma go na forum... :-(Cytat:
Zamieszczone przez sebek_e38
W przeplywomierzu jest ukladzik interpretujacy to co wyczuje drucik (przeplywomierze czasteczkowe) na odpowiedni sygnal dla komputera sterujacego ktory "rozkazuje" wtryskom podac, adekwatna do zassanego powietrza, ilosc paliwa- niestety z biegiem czasu ukladzik zatraca ta zdolnosc tj. pojawia sie coraz wieksza odchylka- oczywiscie komp sterujacy ma jakis margines bledu i mimo blednych wskazan auto jako tako chodzi (z reguly ktos kto jezdzi autem na co dzien nie wyczuje tych zmian) jednak przy wiekszym przegieciu komp przechodzi w tryb awaryjny (wtedy moga zaczac sie jaja ze skrzynia aut) i ignoruje to co podaje mu przeplywomierz (auto dalej chodzi jednak nie jest tak dynamiczne jak na sprawnym przeplywomierzu i czesto pojawia sie blad ukladu wtr jak i blad skrzyni).
Pamiec tego ukladzika mozna odnawiac robia to nawet servisy - przykladowo kupjesz w servisie nowke przeplywomierz za cene np 200Eur, ale jak oddasz stary to dostaniesz ten sam za 150Eur (i nie ludzicie sie ze oni tak z dobrej woli 50Eur znizki daja- przeplywka jedzie do Boscha na nowe programowanie i za jakis czas znowu jest sprzedawana )- nie pamietam dokladnie ale wiem ze gdzies we Wrocku sa magicy ktorzy za drobna oplata (kiedys bylo 200-300zl,cena sprzed 3lat) odnawiaja w ten sposob przeplywki czasteczkowe. Kolega zrobil wowczas u nich przeplywke od Vectry 2.0DTi i smiga nia do dzis bezawaryjnie (ta bezawaryjnosc dotyczy tylko przeplywomierza :mrgreen: )
Wlasciciele starszych beemek np E32 735 E34 525 12V 520 12V majacych przeplywomierze masowe tez niestety nie maja powodu do zadowolenia- bledy softu nie wystapuja :mrgreen: ale niestety z biegiem czasu wyciaga sie sprezyna i zaczynaja sie przeklamania na + czyli auto wiecej pali lub zaczyna sie zalewac... jednak badz co badz wytzymuja one duuuuzo dluzej jak czasteczkowe
Dobra koncze wyklad bo juz pewno zasneliscie ;-)