-
E65/66 do oceny
Witam Wszystkich.
Poniewaz jestem tutaj zupelnym swiezakiem, to mimo iz studiuje forum od paru dzionkow (a dokladniej nocek ) to chcialbym sie od Was koledzy dowiedziec paru rzeczy jesli jest to oczywisice mozliwe.
Mam zamiar nabyc w niedalekiej przyszlosci jeden z modeli e65/66.
Dylemat mam jeden czy diesel czy Pb...
Nie umiem precyzyjnie sam sie okreslic wiec prosze o porade.
Na pierwszy ogień znalazlem cos co wyglada dosc dobrze, ale cenowo jakos dziwnie.
Zna moze ktos to auto? Jest ktos z Lodzi, czy okolic i jest w stanie podjechac sprawdzic...???
http://otomoto.pl/bmw-745-kupiona-w-...C19000012.html
Z gory dziekuje za pomoc i jesli w zlym miejscu zamieszczam post, czy tez temat to prosze o wybaczenie Admina :)
Adi
-
poszukaj na forum są dwa tematy które warto prześledzić przed zakupem
pierwszy http://7er.pl/showthread.php/17695-K...ghlight=olejus
drugi http://7er.pl/showthread.php/10323-W...ighlight=rurka
jeśli kolorystyka Ci odpowiada to na pierwszy rzut oka jest ok bdb wyposażona
-
Po 1 kolego OBOWIAZKOWO zapoznaj się z tym artykułem w dziale e65/66 - KUPOWANIE BMW E65 E66 krótki poradnik i wskazówki
co do auta o które pytasz to wg mnie wyglada to tak:
PLUSY:
- wg mnie jeśli e65 to tylko z wersje 745,750 i 760 i/li - czyli benzynowe, bo diesle poprostu nie ma sensu kupować - po 1 cena ON i PB prawie identyczna, a po 2 koszty napraw silnika diesla sa ogromne w tym aucie
- sportowa kierownica - dla mnie szału nie ma bo wole tradycyjna 4 ramienna, ale pisze jako plus bo fajnie wyglada
- dobrze wyposazona pod wzgledem przednich foteli (masaz ,wentylacja,grzanie) - 3 przyciski na panelu srodkowym
- 4 pokretła od klimatyzacji
- ładny kolor drewna no i w połysku
- składane lusterka - nie kazda to ma
- rolety boczne i tylna
- swietny kolor skór czyli jasne - ale niestety bardzo brudzą sie i trzeba dbac o nie zdecydowanie wiecej niz przy czarnej tapicerce
- dobrze wyposazony tył
- białe kierunkowskazy przód/tył/boki
- reflektory przód skretne
- listwy dachowe w chromie???? ale skad ani to long ani 760 ani polift??? moze ktoś dodał ekstra a może miała tez zderzaki z listawmi tylko miała dzwona i nie załozyli - nalezy to wyjasnić
- klamiki od wersji poliftowej
MINUSY:
- kolor - jak dla mnie taki nijaki - szary ale to kwestia gustu
- pełne wyposażenie - no do tego jej sporo brakuje ale to standard
- dziwna wersja - ma listwy dachowe chromowane ,klamki chromowane a rocznik 2004 czyli przed liftem - ciekawa wersja albo samoróbka dokładane były te rzeczy
- brak pokazanego przodu auta - może celowo a moze nie
- brak foto przedniego fotela
- mam wrazenie że gril od wersji 760 a to już wogóle cudo skoro auto bezwypadkowe - to po co taka zmiana - dla zabawy??
- jak widze po podpórce na łokiec na lewych drzwiach to ona raczej nie ma 156tys przebiegu bo moja ma 143 tys i jest idealna a tu bardzo zniszczone więc chyba cos kombinowane
OCENA KOŃCOWA:
Ładne autko z fajnym wyposazeniem za dobre wg mnie pieniądze - pewnie że mozna kupic taniej ale i drozej też
weż VIN sprawdzimy i bedziemy wiedziec co tam w niej siedzi
potarguj się moze za 53-54 ja puści
koniecznie wyjaśnij z właścicielem sprawe listew dachowych klamek i grila przedniego - to moze duzo powiedziec o historii pojazdu
wg mnie autko w skali od 1-10 zasługuje na 6
-
Listwy ma normalne ( tak chyba foto wyszlo), chyba niema dostepnych do E65 chromowanych tylko sa do E66.
Klamki chromowane byly tez przed liftem (komfortowy dostep), moze to ma.
Faktycznie cos moze byc z przodem, maska wyglada jakby byla malowana ale moze tak swiatlo pada. Z tylu chyba jest wgniecenie nad kolem
Zanim pojedziesz popros o lepsze foty i VIN, te fotki to jakas padaka wszystko sie swieci jak psu jaja
-
http://7er.pl/showthread.php/17695-K...wskaz%C3%B3wki
Bardzo sympatyczne auto. Sprawdził bym ją jednak czujnikiem lakieru każdy element w układzie trójkąta.
Kierownica wydaje mi się opatulona skórą dodatkową.
-
[QUOTE=ADASIO;259203]Po 1 kolego OBOWIAZKOWO zapoznaj się z tym artykułem w dziale e65/66 - KUPOWANIE BMW E65 E66 krótki poradnik i wskazówki
co do auta o które pytasz to wg mnie wyglada to tak:
PLUSY:
- wg mnie jeśli e65 to tylko z wersje 745,750 i 760 i/li - czyli benzynowe, bo diesle poprostu nie ma sensu kupować - po 1 cena ON i PB prawie identyczna, a po 2 koszty napraw silnika diesla sa ogromne w tym aucie
Dzieki za info odnosnie wersji silnilkowej..... Z dzialem KUPOWANIE BMW jesli chodzi o podopwiedzi wersji wyposarzenia zapoznalem sie szczegolowo :))
A wiec dziekuje bardzo za wszystkie wskazowki i porady. Mysle, ze cos o samochodach juz wiem, ale skoro Wy jezdzicie i posiadacie 7er, to dla mnie Wasze zdanie bedzie zawsze brane pod uwage.
Co do wyboru, diesel benz. to to faktycznie kwestia gustu juz tylko, jesli paliwo w tej samej cenie, a spalanie podobne, no diesel troche mniej.
Nie jestem katem aut, wiec PB nie bedzie mnie zzeral finansowo :)
Ale do rzeczy, fakt jest taki ze przebieg auta dosc maly, kierownica faktycznie wyglada na taka ktora moglaby bys dopiero co obszywana na nowo, kolor tapicerki jak dla mnie idealny i tylko taki bede poszukiwal....
Co do koloru auta, fakt, moglby byc inny, ale jak e65/66 jest indywidualnym autem to i kolor moze byc czasem wlasnie inny :)
Co zas do wyposarzenia to wiem, ze kolor skor tylko w bezu i wentylacja fotela musi byc... Reszta jest kwestia do dyskusji :)
Dziwni mnie wlasnie, ze nie ma dokladnie zdjecia z przodu....
W kazdym razie reaasumujac ten egzemplarz, pozbieram wszelkie dane o nim jesli wlasciciel sie podzieli i dam znac.
Ja myslalem, ze moze ktos jest z Lodzi, kto zna to auto, czy tez moglby podjechac..
Mieszkam w hiszpanii, pracuje na morzu, dlatego czasem trudno wyskoczyc tak ot.... do lodzi autko ogladnac.
Za tydzien bede w PL i bede dzialal zatem.
Na koniec po przegladnieciu formum Waszego ( naszego) wnioskuje, ze mam szukac tylko benzyny.....? a skoro o benzynie moga to 745 jest dobrym srodkiem miedzy dieslami...?
Pozdrawiam
-
Widze, ze nastala cisza od godzin popoludniowo wieczornych, ale licze na odzew jak dodam jeszcze jedna oferte ??
-
Moze bede nudny, ale zapodam jeszcze jedna opcje bedaca w polsce, ale rowniez LODZ.
Co prawda proponujecie mi raczej w benzynie, ale znalazlem DIESLA w imponujacym stanie wedlug mnie.....
Zerknijcie i podzielcie sie ewentualnymi spostrzezeniami. Ja w dzien zadzwonie i poprosze o VIN, jesli wlasciciel zechce podac.
Tutaj link ze zdjeciami : http://picasaweb.google.com/10361593...B0_2H2Mok3QSrA
A ponizej ogloszenie:
http://otomoto.pl/bmw-730-indyvidual...C18867642.html
Co zas do wczorajeszej 7er, dzis dzwonilem caly dzien niestety wlasciciel nie odbiera.... Wiec..... Szukamy dalej :)
-
2004 po lifcie? i nic na ten temat nie ma w aukcji
-
Środek przed-lift.
Z tyłu fotele komfortowe ale tylko z grzaniem? Bez regulacji? Dziwne?.
Czy aby napewno są z wentylacją przody? Gdzieś było na forum o różnicach w szyciu skór z wentylacją i bez.
Jak dla mnie to za słaby silnik.Nawet na zwykłą jazdę bez szaleństw to będzie słabo.