a panel klimy??
Wersja do druku
a panel klimy??
nie wiem jak go sprawdzić bo wszedzie pisze jak spr. zasilanie na ez ale nie pisze jak na pompkę :( a nie chce kupić panela żeby potem stał mi na półce jak sie okaze że stary jest dobry :smile:
Jak już temat odkopany, to się zapytam. Mowa o E32.
Zmieniałem panel, zmieniałem moduł IHKA i bez zmian.
Z tym że zauważyłem, jeśli auto stoi w zimnym garażu i wyjadę na upał, włączę klimę, to jak długo bym nie jechał, w aucie utrzymuje się chłód. Ale gdy wsiądę do nagrzanego auta, to klima nie schłodzi auta.
No i problem zostaje, lewa strona grzeje, prawa chłodzi, bez względu na ustawienie pokręteł i tryb. Chyba, że auto wyjeżdża z zimnego garażu, jak opisane wyżej, ale wtedy z nawiewów po stronie kierowcy leci jakby słabiej.
Jak tak dalej pójdzie, to w wakacje trzeba będzie rozebrać całą deskę i sprawdzać wszystko po kolei.
Chyba że ma ktoś jakiś pomysł, co za to odpowiada?
zauważyłem dziś że jeśli trzymam 4tyś. obr to mimo tego że silnik dodatkowego obiegu nie działa ( jeszcze nie doszłem czemu ), to wszystkie nawiewy działaja ok ( grzeją :) ) ,a jesli normalnie jade np na 2 -3 tyś obr. to leci zimne z środkowych nawiewów a jak dam na szyby czy nogi to ciepłe . pierwsze co to mi sie nasuwa że jak mam wysokie obroty to pompa wody ma wieksza wydajność i dlatego wszystkie grzeją ale z drugiej strony na postoju czy przy niskich obrotach ze wszystkich nawiewów leci ciepłe tylko nie z środkowych :mad: dlaczego tak może sie dziać? bo nie kumam , czy środkowe nawiewy mają jakies inne zasilanie ? jeszcze taka ciekawostka , mam klime automatyczna dwustref. i jeśli daje ciepłe na środkowe nawiewy to oczywiście leci zimne :mad: i w tym momencie jak zmieniam nawiew z środkowych na szybe i zmienia sie połeżenie klap to przez sekunde leci ciepłe z środkowych ,ale zaraz klapy zamykaja sie do konca i wieje ciepłe już tylko na szybe. rozumiecie coś z tego ? :( :confused:
napiszę tak czarna magia z tym jest,mam 2 panele z AUC i 2 sterowniki ihaka z auc i dalej wierzę że nie trafiłem na 100% sprawne te elementy,jak w jednym to nie działa to w 2 coś innego jest,teraz mam taką konfigóracje by grzało ze wszystkiego co się da :) pzdr
Znowu odkopię.
Namieszałem trochę wcześniejszymi postami więc pozwólcie że wyklaruję sytuację.
Nie ma napięcia we wtyczce elektrozaworów, idąc dalej nie wychodzi napięcie z panelu sterowania ( pin 3 ). Mam 3 panele, w każdym sprawa wygląda tak samo. Napięcie do panelu wchodzi (pin 1 ). Nie wydaje mi się, żeby 3 panele były uszkodzone w ten sam sposób. I za co odpowiada pin 2? Przy wyłączonym zapłonie napięcie jest tylko na pinie 1. Przy włączonym pojawia się również na pinie 2 (sprawdzane żarówką 55W) - za co odpowiada ten przewód?
W dodatku, po wpięciu w pin 2 żarówki dla sprawdzenia, wyraźnie zwalnia prędkość wentylatorka chłodzącego panel sterowania, czyli jest za duży opór.
Jakieś pomysły, podpowiedzi, cokolwiek?
Kolego, za prąd na pinie 3 odpowiada ten tzw. mikrus. Ja go tymczasowo wyeliminowałem całkowicie bo raz łączył, raz nie, ogólnie cuda z grzaniem się działy. Zazwyczaj na szyby grzało cały czas bez względu na ustawienie temp. Co ciekawe, kiedy sprawdzałem go miernikiem to był "dobry",nawet napięcie na wtyczce zaworów było, albo bywało (trudno powiedzieć) ale po rozebraniu (fajnie skonstruowany) widać że styki są poprzypalane. Jeśli uda Ci się go rozebrać to możesz spróbować przeczyścić. Ja zlutowałem na stałe to co przy ustawieniu możliwości regulacji temp. miało być przez przedmiotowy mikrus połączone ( zdaje się, że środkowa nóżka z dolną). W końcu wszystko działa jak należy.
Problem rozwiązany dzięki forum!!
No ale ten "mikrus" chyba do czegoś służy, skoro tam jest i nie można sobie go tak po prostu zlutować na stałe.
Jakiś elektronik jakby oddać panel, ogarnąłby to?
Zawsze można kupić nowa płytkę za 3 tysie ;) Wiadomo, że nie jest to rozwiązanie docelowe ale jak najbardziej działające w celu znalezienia przyczyny. Mikrus odpowiada za to, że jak ustawisz na max ciepłe to leci max ciepłe bez możliwości regulacji.... Innych funkcji ja nie znam. Ktoś pisał, że można zamienić go z takim samym od regulacji siły nadmuchu i będzie dobrze. Ja tego nie ogarniałem. I ja nie lutowałem nóżek tylko wylutowałem go, zepsułem, no i nie miałem innego wyjścia jak połączyć miejsca po nim na płytce;). Teraz będzie sztuką znaleźć sprawny panel żeby druciarstwa nie było.
Co do elektryka to nie wiem, czy taki mikrus da się dokupić czy naprawić...Zamienić miejscami na pewno da rade na poczekaniu.