pewnie, że warto, sam dokładałem brakuje mi jeszcze tego czujnika z mocowaniem
Wersja do druku
jak będe to kupował to też bez tego :( ale chyba w m30 jest takie samo jak v8
to dopiero jak będę w pl,
Dawno nic nie pisałem
ostatnim czasy:
-spryski na aucie(do końca nie podłączone)
-tempomat założony i jest sprawny
-nowe sondy
-czujniki wału i wałka
-nówka przepływka
-nowe czujniki klocków
-nowe klocki przód
-nówki sztuki opony tył
-czujnik płynu w zbiorniczku (brak komunikatów na liczniku wkońcu)
-wymieniony środkowy drążek kierowniczy
-luz na przekładni zlikwidowany
-poduszka silnika
-podpora wału
-łączniki z tyłu tzw ósemki
pozostało mi zmienić środkowy wydech bo się pomału.........
więcej grzechów nie pamiętam:]
czyli prace się posuwają :) super :) tak trzymać :D
pomału do przodu:)
otóż to :D też chcę tempomat zakładać dużo z tym trzepaniny?
u mnie nie było,tylko że mam od automata bez czujnika sprzęgła.Kolega yaz ma to ładnie opisane w swoim blogu:) środek to zmieniasz dolna obudowe wstawiasz manetkę podłanczasz w kostke(jak masz instalacje pod tempomat) ps.poszukaj tematów było sporo o tym ale do v8 w m30 nie wiem gdzie powinien być silniczek od tempomatu pzdr:)
W m30 silnik od tempomatu jest mocowany przy kielichu po stronie kierowcy, naturalnie pod maską :)
Sterownik do tempomatu należy zamontować w skrzynce z kompami - skrzynka z kolei jest pod maską po stronie pasażera, między podszybiem, a kielichem. Jest w niej miejsce na sterownik tempomatu.
Jeżeli chcesz sprawdzić czy masz instalację pod tempomat w aucie to sprawdź czy we wspomnianej skrzynce z kompami masz niebieską, podłużną wtyczkę, lub po stronie kierowcy pod maską nie wala się okrągła wtyczka (nie pomyl jej tylko z wtyczką do EML). Jeżeli ich nie ma to okablowanie można dołożyć.
Ja u kolegi, który ma m30 dokładałem całą instalację, bo on nie miał kawałka przewodu od tempomatu. Teraz cieszy się z użytkowania tej opcji.
W każdym bądź razie, jak coś to pisz na priv.