Tak, tak, ale Ty masz polifta, a ja się pytałem jak to w przedlifcie u kolegi solarisbus wyglądało :)
Wersja do druku
Połączyłem się z tool32 i nie mam opcji zmiany VIN i tak sobie myślę, że nie wszystkie moduły m.in. TCU tego wymagają i mają przypisany VIN. W przypadku mojego modułu wszystko jest tak jak powinno. Czysta przyjemność :-)
Dokładnie tak jak pisze "Amigo". Nie przypominam sobie tylko konieczności zmiany mocowania TCU, była tylko drobna korekta wtyczki nożykiem. Z tym, że ja mam przedlifta, ale po małym lifcie , który był w III.2003 r. W autkach, które były zrobione przed III.2003 r. potrzebna jest właśnie ta zabawa z przekładką pinów i wtyczek.
Pozdr.
Właśnie o to mi chodziło, ja mam auto 12/2003, czyli wiązki powinienem mieć już takie jak w polifcie i nie potrzeba przerabiać wtyczki :)
I jak zrobiłeś wszystko?
Zależy kogo pytasz. Ja się tylko przymierzam do podmiany bluetooth, ale jeżeli faktycznie muszę też zmienić monitor na poliftowy, to sprawa raczej odroczona na dłużej. Znalazłem też Twoje posty na bimmerze. Tam pisałeś troszkę inaczej odnośnie monitora (po której dacie produkcji musi być) niż tu na 7er. Możesz to jeszcze raz sprecyzować? Czy monitor musi być po 2003/03 czy 2005/03?
Sorry dawno mnie nie było
Monitor musi być poliftingowy tj nowego typu grafika menu po 03.2005
Poprawione już w instrukcji
Szukaj po rozbitkach polifiingowych
Ludzie czasem nie widza różnicy w wyświetlaczu przed i poliftingowym jak nie wystawiają pojedyńczych części i nie są zorientowani
Jak szukałem swojego za poliftingowe wołali sobie ponad 400 złotych a kupiłem od kolesia sprawny i nieporysowany za 70zł
Ok, dzięki za doprecyzowanie. Tak już się rozglądałem za monitorami i faktycznie przeciętna cena za poliftowy monitor to 400PLN, a to mocno zniechęca zwłaszcza, że teraz drugi numer, który mam specjalnie kupiony do auta kosztuje mnie 10PLN rocznie i z najważniejszymi osobami jestem w stanie się w ten sposób skontaktować. Do tego taki oddzielny numer ma też i pozytyw. Jak odbiera, to znaczy że jadę autem ;)
Może i tak, ale wg mnie niema lepszej komunikacji w samochodzie od bluetooth współpracującego z Twoim telefonem