-
a jesteś pewnien że panele są sprawne?? ja miałem coś 3 i z 3 paneli udało się złożyć jeden wmiarę sprawny( dzieki seban) opisze krótko przypadki jakie ja miałem na panelach:od strony kierowcy na kratce środkowej ciepłe powietrze na temp. czy 16 czy 20st.powietrze na tył idzie w 2 panelu wszystko ok tylko na tył nie otwierał w 3 podobnie jak w 2,u mnie wystarczyło przelutować włączniki te z tymi grzybkami od siły nadmuchu do miejsca temperatury od strony kierowcy i teraz wieje zimne tam gdzie ma wiać i na tył pasażerów też pzdr:)
Kecaj na realoem masz wykazy numerów paneli z AUC i do tego IHAKA też musi mieć numer zgodny z którym szedł z AUC ale u siebie założyłem panel z AUC i nie widze żadne różnicy czy panel z AUC czy bez
-
No właśnie też podejrzewam że to może coś być z panelem, na razie nie mam skąd podmienić w 100% pewnego, rozbierałem swój panel i nic tam za bardzo nie widziałem typu zwęglone styki itp. Poszukam sprawnego panelu podmienię i dam znać.
-
Kupiłem panel też z AUC, z 750i z 90roku, zobaczymy czy będzie działać...
Normalnie masz obieg powietrza w kabinie, a z AUC masz obieg puszczony przez sprężarkę klimy, a co za tym idzie chłodniejsze powietrze ;) Ale jak nie miałeś AUC fabrycznie, to działać to nie będzie, bo to nie tylko w panelu jest różnica ;)
-
Silniczkami steruje sterownik ihka a nie panel.
-
Kecaj miałem wsio do AUC tylko panelu mi brakowało i teraz też mam panel z AUC i jest tak jak piszesz
Seban zgadzam się z tobą ale miałem taki przypadek jak wyżej opisałem i rozwiązaniem był panel
-
Panel który zakupiłem ma identyczne nr, jak ten który mam w samochodzie. Mimo to, nic się nie zmieniło, więc teraz biorę się za sterownik IHKA. Pytanie: Co trzeba zdemontować żeby się do niego dostać? Bo przez wnękę na panel klimatyzacji nie ma szans go raczej wyciągnąć. Bardzo proszę o pomoc ;)
Panel który kupiłem jest na sprzedaż, 50zł + wysyłka. Panel nie ma klipsa mocującego z lewej strony.
-
Musisz kolego zdemontować dwa boczki od tunelu środkowego te welurowe co zakrywają po bokach nagrzewnice, z prawej strony musisz wymontować tunel powietrzny na nogi i wyciągasz sterownik do prawej strony pod schowkiem, z lewej strony musisz odpiąć dwie wtyczki( 2 po lewej i dwie po prawej strony) i nie pamiętam czy dasz rade tylko po ściągnięciu boczka nagrzewnicy czy będziesz musiał też odkręcić osłonę pod kierownicą ze schowkiem na rękawiczki tym małym. Ja miałem to zdjęte przy okazji innej roboty i wyjęcie sterownika zajęło mi ok 5-10min.
-
Dzięki wielkie ;)
Dam znać po wymianie czy pomogło.
Pozdrawiam
-
Dwa dni temu zostawiłem na noc samochód na światłach, padł mi akumulator całkowicie nawet nie zapalały sie kontrolki na desce, po naładowaniu podłączeniu zdziwienie:) Klapka która nie działa już działa silniczek chodzi, wcisnę na panelu przewietrzanie i sie otwiera natomiast nie działa druga która odpowiada chyba za regulacje temp. Tzn: Z lewej strony ustawie na 16(z kliknieciem lub bez) to widać jak sie otwiera ta druga klapka i pokazuje się nagrzewnica klimy( widać po zdjęciu centralnej kratki z diodą od alarmu) natomiast z prawej strony brak reakcji klapa zamknięta. Zaglądałem od strony schowka nie widać silniczka od tej klapy natomiast wystaje pręcik metalowy z zabezpieczeniem taki i to chyba on jakoś powinien otwierać tę klapę, ale gdzie jest jakiś silniczek od tego czy coś nie doszedłem jeszcze.
-
Rozebrałem dzisiaj deskę rozdzielczą i znalazłem winowajcę, cięgno wypadło od jednej klapy, zrobione klapki działają bardzo dobrze. Teraz drugie pytanie klima nabita kilka dni temu średnio chłodzi, przewody pod maską metalowe jeden bardzo zimny, jeden gorący, chłodniczka w desce nie tak zimna jak przewód pod maską. Zawór rozprezny sie przycina? Czasami słychać z pod deski głośne wycie jakby właśnie ten zawór czy coś.