Ja tez mam chiończyka 4T i nie narzekam. Wymieniłam w nim dotychczas filtry powietrza, olej, bendix, sprzęgło i tyle :) Jestem zadowolony w pełni.
Wersja do druku
Ja tez mam chiończyka 4T i nie narzekam. Wymieniłam w nim dotychczas filtry powietrza, olej, bendix, sprzęgło i tyle :) Jestem zadowolony w pełni.
Nawet za 4 tyś ( nowe) też się pierdaczą. Teraz to się trochę unormowało ale 3-4 lata wstecz, kiedy każdy mógł sprzedawać to był Meksyk. Sprzedałem tylko jeden i po 4 wizytach oddałem siano. Zamiast zarabiać na serwisie mechanik męczył się z naprawą gwarancyjną
Zrobiłem około 5 tys. Kupiłem jak miał 1.8 tys
To może ktoś napisze jaki przebieg można nazwac dużym w skuterach typu peugeot itp. Są rozbieżności od 6-25 tys km i nie wiem jaka jest tak górna granica wytrzymałości. Co może byc do wymiany juz przy przebiegu np 10 tys.
Nie można tego określić, możesz kupić skuter co ma 20 tyś ale był eksploatowany przez poważną osobę, która dbała i serwisowała i będzie ok, możesz też kupić z przebiegiem 6 tyś ale użytkowany przez nastolatka któremu zastępował on pojazd na dyskoteki, na spotkani z kolegami, na rajdy terenowe bo koledzy mieli cross'y itd itp a bedzie on w stanie agonalnym.
Jak powyżej kolega pisze, zasadniczo nie ma to przełożenia. Sam jednomiesięcznego skutera i jego właściciela wywaliłem z naprawą gwarancyjną. Gość robił z kolegami tuning a jak nie chciał po tym zabiegu jeździć to przylazł że niby na gwarancji :D:D:D
Miałem zapytać ile ważysz ale skoro to tylko "do kościoła" ma być to pytanie niepotrzebne.
Ja mam 90kg a żonka 50 kg- 2 osoby taka 50 uciągnie ;)?? Chodzi mi o tego peugeota elystara, skuterka bym odblokował.
maniak 20 tys w 2t to juz szrot a nie silnik 2t srednio wytrzymuja 7 tys i remont trzeba robic
Masakra to te skuterki dosyć mało wytrzymują :/ Chociaż w sumie miesięcznie zrobie około 200-300 km wiec na kilka lat wystarczy :D