ALe przez ten 1tys km bylo ok.. wiec predzej chyba sie zepsul ktorys.. jesli wogole to one winne.. Ide zaraz wymienic i jutro rano sie okaze..
Wersja do druku
ALe przez ten 1tys km bylo ok.. wiec predzej chyba sie zepsul ktorys.. jesli wogole to one winne.. Ide zaraz wymienic i jutro rano sie okaze..
Panowie a w ktorym miejscu jest drugi czujnik? Stojac przodem do silnika to jeden jest po lewej stronie na glowicy a drugi gdzie? obejrzalem ten zepsuty silnik z kazdej strony i zauwazylem tylko jeden czujnik... drugi jest ale od walu..
A jaki masz dokładnie silnik?
Edit w silnikach m60 jest jeden w m62 powinny być(na 2 vanosach) 2 w lewej i prawej głowicy
no wlasnie... wymienilem ten jeden bo drugiego nie mam ;P i ten czujnik byl caly w czyms czarnym, oklejony... niewiem co to wrozy ale wg mnie to nagar od spalania paliwa.. ;/ jutro sie okaze czy to on winny byl..
kurcze nie za dobrze,że był czarny...nie powinien być niczym oklejony, gdyż nie ma kontaktu ze spalinami,jedynie olejem...oby wymiana czujnika pomogła,daj znać czy to to czy jednak nadal trzeba szukać.
a jeszcze takie male pytanie.. jesli ten silnik dlugo stal nie eksploatowany to mozliwe ze od oleju zrobil sie taki nagar? Szkoda ze fotki nie zrobilem a wyczyscilem go..
raczej wina kiepskiej jakości oleju który wcześniej był lany.Czy wymieniałeś olej przy zmianie silnika? Jeżeli tak,to być może wypłukuje on częściowo zebrany nagar w silniku i dlatego tak wyglądał czujnik
tak olej wymieniony na nowy... miejmy nadzieje ze masz racje i to nic powazniejszego .
zapytaj jak to robili - niech ci opisza dokładnie, no i czy na zimnym rano, bo zazwyczaj to mechanicy psikaja i nasluc***a zamiast testera OBD, a w v8 to nie zagra zazwyczaj, bo za małe to zmiany ...3 zimy próbowałem się z tematem uporać u różnych mechanikow... też szczelnie było :P
z czujnikami walkow też jest trop, czasem nie wychodzą na kompie
jak bede mial chwile to zajade i podpytam.. A duzo jest roboty i kosztow aby od podstaw uszczelnic dokladnie dolot?