Wlaśnie Kolego...dawaj ten nr bo tak to robi sie z tego bałagan.Nr rozwiąże Twój od pieciu dni trzepany na pianę dylemat...podaj chociaż z kolektora bo to też w jakiś sposób naświetli sytuację.
Wersja do druku
z tego co wiem 3,0 i 4,0 m60 mają te same komputery silnika tylko inne wtryski.. kolor wtrysków tez by tu dużo powiedział.. no chyba ze rzeczywiście stoi na osprzęcie z 3,0.. do tego nie ma problemu żeby zamontować 5hp30 do b30... zarówno hp18 jak i hp 30 łączy sie z komputerem silnika a ten w wersji bez immo ma końcówkę num 440 zarówno dla 3,0 jak i 4,0 wiedz czemu miał by nie współgrać z hp30
arturo193 tak to właśnie jest.Jak się pod d...pą pali,to pytań 100tyś.ale jak już wiedzą to i owo,to zero odzewu,nawet co poniektórzy nie podziękują za pomoc,ani za zainteresowanie się tematem!!Takich przypadków,na forum jest sporo!!Ale powoli "Przyjdzie koza do woza"autko dwa razy kaszlnie i się zacznie temat "Koledzy mam problem,proszę, pomocy"
przepraszam czy mi sie wydaje czy macie jakis problem do mnie? wyraznie napisalem w pierwszym poscie ze jak bede mial czas to sprawdze te numery i podam , ten czas znalazlem niestety dopiero dzis i to tez z trudem . Ja akurat do takich osob z forum nie naleze tak jak napisales Aduś 81 tu sie pomyliles...
No ale dobrze wracajac do tematu , to jest numer z kolektora ssacego:
11 61-1729 528 b40 (pa66+gf-35)
b40 to jest 4.0 tak?
a i dodam jeszcze ze jak odkrecilem korek od wlewu oleju to widac 2 podwojne lancuszki...
Ja sądzę,że masz tam M60 B40...moją pewnośc określam na 99%...chyba,że jak ktoś napisał wczesniej,że 3.0 lata na osprzęcie 4.0 w co szczerze wątpię...prędzej uwierzył bym,że 4.0 mogło by latać na osprzecie 3.0 bo taki silnik widnieje w vin-ie.Jeśli masz kolektor od 4.0 i skrzynię 5HP30 to jest tam B40 ale nr bloku rozwieje wątpliwości ostatecznie.Pozdrawiam.
BOSS zdjecie ma byc z oslona silnika czy bez oslony ?
jak jechales 250 to na 100% jest to 4.0 . 3.0 nigdy takiej predkosci by nie osiagna .
to sie mylisz kolego technics bo moja 3 litowka 250 daje rade bez mocnego wysilku