Przy takiej jezdzie masz srednia wg kompa 10.5 czy emeryckiej ;)
Wersja do druku
Takiej raz kiedys zona jedzie to troche zaniza ;) jak wymienie maf to powinno troche spasc ale przy mojej jezdzie i masie auta wydaje mi sie ze te 10.5 to i tak dobrze bo benzyny to az sie boje pomyslec.
Jak bym miał kupić drugi raz E65 to kupiłbym 3,6 - paliło średnio 10 l. i nic się nie psuło . Nie jestem fanem diesla bo za często z nimi robię i wiem ile to kosztuje :) Pamiętaj ,że realny przebieg diesla jest przeważnie większy niż benzyny. Co do problemów z elektroniką to w przeważającej części występują w egzemplarzach powypadkowych lub nieudolnie naprawianych a w pierwszych wersjach czasem coś się zawiesi ale nic się nie dzieje strasznego. W późniejszych wersjach nie wiesza się audio i nie występuje kilka upierdliwych usterek. Ogólnie jak wspomniałem wcześniej ten samochód jak jest OK rzadko się psuje :)
A jaka jest różnica w silniku jeden i drugi jest N62 blok ten sam chyba ze głowice inne sa ??
Chyba jednak wybiorę miedzy E65 730d a E60 530d ale nie omieszkam obejrzeć jakiejś 745i?? Lepiej szukać w Polsce czy zagranica samochodu??
Jeśli nie przeszkadza ci akcyza 18,6% to za granicą.
Można mniej zniszczona kupić a kwotę na umowie zawsze tez można inna wpisać :)
Małe sprostowanie da rade zejsc ponizej 10l na setke i o nawt dosyc mocno poniżej dzisisj na odcinku 180 km przez wioski i normalnym natężeniu ruchu jadac nie lamiac przepisow sednia predkosc wyszła 65 a spalanie 7.6l jestem w szoku bo naprawde jechalem normalnie za innymi autami.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Wałkujecie temat do znudzenia;) kosiarka jak chcesz to napisz na priv umówimy się to ci opowiem o różnicach 745i i 730d. Ja jestem za 750i w gazie takie moje zdanie;) ale godnego egzemplarza nie znalazłem.
7,6 w trasie to normalne spalanie dla naszych 7er przy normalnej jeździe i jak jest wszystko w porządku z samochodem........zejście poniżej 7 litrów to już trzeba się "mocno" postarać (ale udało mi się to ;-) z ciekawości chciałem sprawdzić jak nisko da się zejść ze spalaniem i najniższy wynik jaki uzyskałem to 6,7 litra ale jazda naprawdę spokojna :-))