a czujnik temperatury płynu chłodniczego sprawdzałeś ? może nie dawać błędu a pracować nie prawidłowo.
Wersja do druku
a czujnik temperatury płynu chłodniczego sprawdzałeś ? może nie dawać błędu a pracować nie prawidłowo.
A jak go sprawdzic? i w ktorym miejscu jest?
kolego pisałeś,że zmieniłeś silnik w aucie.Powiedz mi czy sam słupek zmieniałeś czy jak?? Może warto było przełożyć wszystkie czujniki ze starego silnika do nowego to raz a dwa sprawdziłbym czujnik położenia wałka rozrządu
http://www.realoem.com/bmw/showparts...05&hg=17&fg=05
element nr 6, najłatwiej sprawdzić w inpie czy na zimno podaje dobrą temperaturę. Generalnie to sprawdza się jego rezystywność przy 20 stopniach Celsjusza.
Jak czujnik będzie padnięty, tak jak by był odpięty to będzie pokazywał domyślnie -80 st C
SIlnik caly drugi kompletny ze wszystkimi czujnikami... Wiec czujnik walka rozrzadu moge podmienic i wlasciwie jak mu sie przyjrzalem to on moze nagrzac sie dopiero po tych kilku km aby wlasciwie pracowal...?
Kurcze musze ogarnac swoj interfejs bo nie daje mu rady a mechanik kasuje mnie minimum 50zl od kazdego jednorazowego sprawdzenia czegokolwiek.. ;/
a czy sterownik silnika pozostał ten sam czy zmieniony na nowy razem z silnikiem?Czy problem występuje od początku wymiany silnika? Co do czujnika położenia,potrafi on dawać naprawdę różne objawy,mój był wadliwy a nawet nie wykazywał błędu
sterownik zostal moj.. po wymianie silnika tylko po gwaltownym dodaniu gazu z wolnych obrotow chwilke sie mulil, poza tym wszystko bylo ok przez ok 1000km... pozniej zaczal ciezko palic po nocy a za jakis czas "odcinac zaplon"
Z tego co wyczytalem to sa dwa czujniki walka?
jeżeli masz oba czujniki to wymień i jeden i drugi. A więc istnieje możliwość,że któryś z czujników w nowym silniku był innej firmy niż w starym i już nie będzie hulać jak trzeba
a co do ilości czujników to zgadza się są dwa