Riki chyba ma fabrycznie obniżone
Kupując E66 nigdy nie miałem zamiaru nią jeździć okazjonalnie. To miało być auto do codziennej jazdy. Zanim kupiłem poczytałem forum i liczyłem się z tym, że będę musiał zrobić uszczelniacze i sławną rurkę. Jestem już po zrobieniu całej góry silnika i uważam, że operacja nie była kosztowna patrząc na to co zostało zrobione. Samochód używam na co dzień, a w szczególności na dojazd do pracy (20 km w jedną stronę). Wcześniej miałem E39 2,8 i, spalała maksymalnie 11 L przy dojeździe do pracy. Obecnie spalanie E66 przy spokojnej jeździe do pracy wychodzi mi porównywalnie do E39 czyli spala mi od 10,5 L - do maksymalnie 12 L. Zanim kupiłem rozmawiałem z ADASIO i mówiłem mu, że chyba założę gaz, on mi odradzał. Na dzień dzisiejszy mocno się zastanawiam czy zakładać gaz. Szala przeważa się na stronę samochodu bez instalacji gazowej.
Moim zdaniem, to wygląda na złe przeliczenie sił na zamiary. Auto wygląda pięknie, są emocje podczas oglądania, prestiż i nie myśli się wtedy o spalaniu. Dociera to dopiero po przejechaniu kilkuset kilometrów. E66, to moje siódme BMW i model 7er. Byłem, jestem i będę fanem tej marki - dlatego też znalazłem się tutaj pośród Was :D
P.S.
Tedi, postawisz flaszkę, ja drugą i już będzie zaczątek fajnej imprezki :cheer2:
Może znowu o tym co w temacie:
- Komfort mimo 21 cali
- ACC wcześniej nie miałem okazji jezdzić z aktywnym tempomatem, to jest naprawdę rewelacyjne urządzenie ciężko opisać słowami trzeba się przejechać żeby zrozumieć
- ogrom miejsca (i wcale nie musi być Long)
- wentylowane fotele - kolejna rewelacja
- kayless go niby drobiazg ale bardzo użyteczny
no i tak ogólnie rewelacyjnie mi się jezdzi!!!!!:-):-)
Chłopaki a co do tej FLASZKI ja też dorzucam kolejną :D
Będzie imprezka :P
A wracając do tematu
na + komfort , mega przyspieszenie , DD wspaniała rzecz , dociąganie drzwi , nagłośnienie , elektryczna klapa bagażnika , wentylacja foteli , masaże , grzanie czterech liter :P grzana kierownica , i pełno tego wszystkiego co nie wymieniłem to wszystko sprawia że jeżdżąc tym autem mam banana na buzi :)
Tedi : ja mam fabrycznie obnizone o 20mm auto i masakra jest przy parkowaniu pod kraweznik.
Zapomnnialem o dociaganiu drzwi . To tez powoduje banana na mordzie ogromnego , o otwieraniu bagaznika z pilota i domykaniu go na guzik juz nie wspominam :cool:
Na + dodam jeszcze lodówkę na pokładzie bardzo przydatna rzecz w trasie jak i w wypadach gdzieś na weekend mamy na dzień dobry schłodzone trunki :) no dobra jeszcze jeden + pakiet podświetlenia wnętrza klamek itp. uprzyjemnia podróże o zmroku :D a podświetlenie klamek zewnętrznych też fajnie wygląda :p
Jeszcze jedno . Mozliwosc programowania pilota w lusterku. Wspaniala to rzecz jest , a mina sasiadow jak otwieram brame przyciskiem z lusterka -bezcenna
A ja dodam od siebie:
- DD
- komforty z wentylacja
- cisza w srodku (wszystkie szyby podwójne)
- logic
- sof close
- komfort