Jest na to metoda :D http://www.realoem.com/bmw/showparts...20&hg=72&fg=99
Wersja do druku
Jest na to metoda :D http://www.realoem.com/bmw/showparts...20&hg=72&fg=99
jakie straty moralne? kontrola samochodu, milicjant znajduje broń pod siedzeniem, pierwsze co robi to kładzie cię na glebę ze względów bezpieczeństwa i ma ku temu pełne podstawy bo powinieneś mu powiedzieć że masz coś takiego wcześniej. Skąd on ma niby wiedzieć że zaraz nie dostanie kosy w plecy albo kulki z innej broni? Za położenie cię na ziemi w takiej sytuacji nikt nic mu nie zrobi bo miał do tego pełne prawo
Ja w schowku mam " Klamkę " na gaz i kulki miedziane 4,5mm
Ale chyba będę musiał przełożyć ją do holownika bo ostatnio parę razy latałem po A4 Opole-wrocław z F01 na pace...
teoretycznie ma wiele praw... np. zamknąć Cię na 48h, wp****, czy potraktować jak śmiecia... bo uzna "za uzasadnione" bo miał "podejrzenie" na szczęście.... jest artykuł 231 kodeksu karnego
Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie i wyrządza istotną szkodę,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
i na szczęście na nich też jest bat w postaci wydziału wewnętrznego którego boją się jak ognia... i bardzo mocno hamują swoje niewyparzone gęby w momencie kiedy uświadomisz im, że znasz ich prawa i obowiązki lepiej od nich samych a do tego znasz kodeks karny, cywilny i kilka innych dziwnych rzeczy o których paradoksalnie większego pojęcia na ogół nie mają
masz rację, nie może przekroczyć swoich uprawnień, ale w przypadku o którym rozmawialiśmy tych uprawnień nie przekroczył. Atrapę broni każdy sobie nosić może ale gdy policjant podczas kontroli chce zrobić kontrolę pojazdu to lepiej mu powiedzieć że ma się coś takiego schowane co by na ziemi nie leżeć bo można wilka dostać :D
Czyli morał taki, że można mieć atrapę klamki, ale podczas kontroli jak pan władza przeszukuje nam auto, to z mostu jak w pacierzu mówimy, że w schowku jest atrapa klamki ;-)
Dobrze że koledzy mówicie o takich rzeczach ja np. nic takiego nie spotkałem a raz czasem dwa razy w miesiącu pokonuje trase Gorzów Wlkp.- Warszawa teraz będę miał się na bacznosci.
Co do cyganerii widze często jak śmigaja mietkami, bawarkami czy tam jakąś audi i śmieszy mnie fakt że takimi furami się wożą a na benzynke ich nie stać żałosne
no niezły ten filmik ;p heh ;) cwaniakuje sie banka na naszych drogach jeszcze troche to z domu bez 9mm będzie strach wyjść czy taki ci nie podleci gdzieś
ewentualnie jak u arabów z kałachem trzeba będzie jezdzić:D