Ok - znalazłem numer tej naklejki ...
co ciekawe fabryczny xenon był w e32 tylko z silnikami m60 i m70...
Wersja do druku
Ok - znalazłem numer tej naklejki ...
co ciekawe fabryczny xenon był w e32 tylko z silnikami m60 i m70...
Też się zastanawiałem czemu w mojej jest xenon a nie ma spryskiwaczy-jak się znajdzie czas zajże co ta moja ''maleńka '' z '94 roku tam skrywa -czy przypadkiem nie było zmiany zderzaka ;)
A co do poziomowania to jest w mojej również-jeszcze raz dodam 94 rok ;)
Cytat:
Zamieszczone przez martin81
a masz na pasie przednim naklejki informujące o xenonie - możesz ew zrobić im zdjęcie ?
I zdjęcie naklejki na lampie - co tam dokładnie pisze ...
To cale "samopoziomowanie" to co sprawdzaja miski to nic innego jak test sprawnosci silniczkow regulacji swiatel :D :D czyli ogolnie rzecz biorac w przypadku xeonow debilizm ;D ;D
Dosadnie mowiac historia na poziomie typu ze jeden "u mie" pisac a drogi "czy tac" :D ;D
Prawdziwy test samopoziomowania xenonow powinien wygladac tak:
misiek nr1 rzuca sie pod auto i miesza czujnikiem nachylenia osi a misiek nr2 obserwuje zachowanie swiatel, jesli jedno powoduje odchylenie drugiego tzn jest OK jesli nie do dow do zatrzymania :P
Z tego (i z mojej wiedzy ) : http://xenon-hid.info/przepisy.html
Wynika że samopoziomowanie musi być w nowym samochodzie , który ma uzyskać homologację na dopuszczenie do sprzedaży, a rozporządzenie to weszło w życie chyba w 2001 roku - więc samochody wcześniej produkowane nie muszą mieć takiego bajeru - i niektóre nie mają - nie tylko bmw ale też niektóre starsze , wypasione ople z fabrycznym xenonem - wieć w przypadku e32,e38 , e39 samopoziomowanie mogą sobie w d... wsadzić !
Co przez to rozumiesz? Bo chyba nie to, że jakiś cyc będzie go dotykał i rozwali :DCytat:
Zamieszczone przez BOSS
Łatwiej by chyba było gdyby po prostu wsiadł na tylne siedzenie a drugi obserwuje reakcję
Gówno gliniarza obchodzi twój spryskiwacz , jak będziesz miał zepsute podgrzewanie siedzeń albo rolety na szybach to też da ci mandat ? to nie jest obowiązkowe wyposażenie wymagane przepisami i ja bym ten mandat zakwestionował, gliniarz :fuckyou2: przypie.....ł sie bezpodstawnie ! a spryskiwacz napraw dla własnej satysfakcji , żeby w buni było wszystko sprawne :one:
Cytat:
Zamieszczone przez HORNETT39
> Zgadzam sie w 100% :)
Dla tego zaznaczyłem na samym początku tematu, że nie wiem na 100% czy jest to określone przepisami, że spryskiwacz jest obowiązkowy, jeżeli jest tak, że obowiązkowy jest dopiero w autach produkowanych od 2001 roku to spoko. Wydrukujcie sobie to i jak coś to dajcie do przeczytania. Misiek znów nauczy się czegoś nowego a Wy będziecie mieli święty spokój :)
Tam jest zapis o systemie czyszczenia reflektorów a nie o spryskiwaczu. Czyli może to być spryskiwacz lub wycieraczka.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Z tego co tu napisali to jest to Regulamin nr 48 Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych (EKG ONZ)Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
a RP dodatkowo ma jeszcze swoje rozporządzenie "w sprawie warunków technicznych oraz niezbędnego wyposażenia pojazdów"