Zavoli: Jesteś z Katowic? W eurowyborach mogłeś zagłosować na świetnego kandydata, Jacka Sierpińskiego.
Wersja do druku
Zavoli: Jesteś z Katowic? W eurowyborach mogłeś zagłosować na świetnego kandydata, Jacka Sierpińskiego.
Tu prawie zbliżyliśmy poglądy :) a mój kandydat niestety nie wszedł !Cytat:
Dla mnie fakt jest jeden - nie ma na kogo aktualnie głosować
Ja jednak coraz bardziej staram się rozliczać partię z kłamstw i może dlatego często dodaje ironicznie kilka słów z polityki. PO jako że z koalicja rządzi od dłuższego czasu to nie potrafiła o czym tak głośno trąbiła wprowadzić dodatkowych ubezpieczeń medycznych a oszczędne państwo zacierane jest jak kurz pod dywan :) pomijam już problem energetyczny który istniał za rządów Kaczyńskich i był strasznie przez obecną władzę krytykowany i ośmieszany i bez używania ironii wygląda na to, że jednak problem jest. A kiedy śp. Kaczyński blokował Nord Stream to media komunistyczne ośmieszały go do roli kartofla. Po ataku/śmierci można było spokojnie dokończyć rurociąg !!
Boli mnie kiedy grupa narodowców co to we Wrocławiu ośmieszyła kata komunistycznego skazana jest po 90 dniach na 30 dni aresztu a morderca kiszczak przez 35 lat nie został nawet doprowadzony do sądu wraz ze swym kolegą jaruzelskim. Za to juz prokuratura scia tyh co zakułcali ceremonie pogrzebową !! skandal ku... to był panstwowy pogrzeb a nie prywatny ... wy w katowicach szczególnie powinniscie pamietac o zamordowanych górnikach w stanie wojennym.
Pomijam okradanie zubożałego społeczeństwa z VATu oraz łatanie dziury ZUSowskiej moimi oszczędnościami.
Mój kandydat przestał startować hahahahah Ogólnie kij im w oko. I tak żaden nie jeździ BMW i tego nie przeczyta. Amen.
Co za różnica na kogo zagłosujemy ?? I tak będzie kuuuuupa, żyjemy w gównianym kraju i tyle.... KAŻDĄ partię wspiera układ: mafia i "biznesmeni" Każda kampania wyborcza jest wspierana przez w/w a my naiwniacy w to ślepo wierzymy, raz jedni a raz drudzy zamydlą nam oczy tym co chcemy. A po wyborach jest stara śpiewka..... a miało być tak pięknie..... i wtedy rusza wzajemne wytykanie błędów itd.......
..................rzygać się chce...........
Dopuki nie zmienimy naszej mentalności, dopóty dalej tak będzie, że będą nami rządzić najsilniejsi=najbogatsi=............. resztę każdy sobie dopowie sam.
Obecnie politycy dzielą się na:
- tych, co nas dymają (w ich przypadku to nieważne, co mówią);
- tych, co mówią, że będą nas dymać (każdy, kto zapowiada zwiększenie wydatków sektora publicznego);
- tych, co mówią, że nie będą nas dymać, ale będą nas dymać (kiedyś był taki Donald Tusk z programem 3x15);
- tych, co mówią, że nie będą nas dymać, ale nie dymali/nie będą dymać (patrz Wipler - w głosowaniach zawsze w porządku).
Chłopie błagam... W moim imieniu mogę występować tylko ja. Całej reszcie po prostu nie wierzę i nie uwierzę. Ja już w tym syfie na prawdę gubię się czy czasem sam siebie powoli nie dymam. Nie głosuję, nie wierzę, nawet abonament za telewizję przestałem opłacać, żeby nie oglądać tych "żadnych mord". Polityka jest totalnie zakłamana i wg mnie nawet ktoś, kto chciałby coś zmienić... zostanie upier... bardzo szybko i wróci do szeregu. Potem skalkuluje i przestanie podskakiwać albo go nie będzie. U nas do polityki idzie się zarabiać, idee to sobie można przy piwie z kolegami przedstawiać.
Zavoli: Wiele osób myśli tak jak Ty i to jest główny powód, dla którego banda złodziei może robić, co im się żywnie podoba. Mogą nawet uchwalić sobie takie prawo, żeby być całkowicie bezkarni i już to zrobili. W końcu oni utrzymują za Twoje pieniądze ludzi, którzy w zamian za to na nich głosują.