Zdjęcia nic Ci nie pokażą, ponieważ niewiele od góry widać.Cytat:
Zamieszczone przez Prezes626
Zdjęcie z ETK masz tu i śruba regulacyjna jest na środku dekielka u góry przekładni
Wersja do druku
Zdjęcia nic Ci nie pokażą, ponieważ niewiele od góry widać.Cytat:
Zamieszczone przez Prezes626
Zdjęcie z ETK masz tu i śruba regulacyjna jest na środku dekielka u góry przekładni
to prawda, niewiem jak tam wsadzic aparat :DCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Witam "....wymień wahacze przednie te stalowe" nie orientujesz sie ile ta impreza ikosztuje ??
ale i tak kupije od NEUF'a, ha ha i jeszcze sam dzwoni ;)
Dziś próbowałem skasować luz metodą podaną w pierwszym poście. Niestety chyba u mnie to nie podejdzie. Dalej mam luz. Delikatny ale słychać takie stukanie w przekładni. Czy tam są jakieś łożyska, które mogą być przyczyną tego luzu? W dodatku chyba skręciłem za mocno przekładnie bo ciężko wykonywać krótkie ruchy kierownicą w czasie jazdy. Auto po prostu opóźnia skręt. Jutro muszę poluzować bo nie będę mógł spać.
Druga sprawa to servotronic. U mnie nie działał. Okazało się, że kabelek w kostce przy przekładni był wypięty i nie łączyło. Nie wiem czy teraz jest lepiej. Trochę może jest ale ciężko mi jest to określić bo przekładnia chodzi teraz z oporem :/ Czy po takim wpięciu kostki na swoje miejsce trzeba kasować jakieś błędy w kompie żeby servotronic zaczął poprawnie działać?
Skoro po tak duzym skreceniu przekladni (duzy opor przy krecniu kierownica) dalej masz luz to niestety ale przekladnie masz do wymiany- nic jej juz nie pomozeCytat:
Zamieszczone przez Jurij
Jak chcesz dłużej jeżdzic to zregeneruj sobie przkładnię ,koszt chyba 650 zł z pełną gwarancją. A używana będzie lepsza od Twojej ,ale nie wiadomo jak długo :)
Wczoraj poluzowałem trochę śrubę żeby można było normalnie jeździć. Poprawiłem jeszcze kostkę od servo. Zostawiłem auto bez akumulatora na noc bo podobno w ten sposób można skasować błędy. Zobacze czy przynajmniej servotronic działa. Co do regeneracji przekładni to nie wiem kto to robi w moich okolicach a partaczy nie brakuje. No i to jest przekładnia z servo. Ciekawe czy nie będzie przez to drożej... :/
Jeszcze jedno... Wykonałem tą metodę kasowania luzu po raz drugi. Tym razem bez kanału, leżąc pod samochodem w swoim garażu ;)
Edit:
Servo dalej nie działa... :razz: