Jak myslisz czy jedna padnieta antena moze oddzialywac na caly uklad???
Mam jedna padnieta wychodzi na to
Wersja do druku
Jak myslisz czy jedna padnieta antena moze oddzialywac na caly uklad???
Mam jedna padnieta wychodzi na to
mysle ze jak padnieta jest antena to system dziala tylko drzwi te przy ktorych jet antena nie otwieraja sie. Jak padnie klamka to jest podobnie.
tez tak mysle
zamienilem miejscami anteny i dalej to samo
jedno jest dziwne
ze tak gdzie byla zepsuta antena dzwi sie otwieraja ale nie zamykaja, zamienilem na dobra antene i dalej to samo
a tam gdzie byla dobra dzwi sie ani nie otwieraja ani nie zamykaja i caly czas pisze remote not present czyli tak jak by antena nie wykrywala pilota
ale zje...y ten system jest szkoda gadac!!!
to zamien klamki stronami i sprawdz czy dziala system, jak kupilem auto to dzialolo w 3 drzwiach zmienilem klamke zczelo dzialac wszystko po zimie dzialalo tyle zamykanie az padly wszystkie drzwi, zrobilo sie cieplej to zaczely poprawnie dzialac tylko przednie drzwi.
wie ktos gdzie jest ten terminal 30G??
to podobno jest jakis relay i cza by go moze wymienic
i przy okazji gdzie jest terminal 30U?
dzieki
power modul:D przy ktoryms + jest napisane 30U
ty tez masz ten sam blad co ja
PM A163 no bus rest, in spite of disconnection a 30U na 30G Short circut to positive
myslisz ze to moze byc cos zwiazane z PM??
ciekaw jeste czy idzie go jakos przerogramowac SSS
no ale u mnie comfort access zaczal dzialac i dziala czaly czas odpukac. wydaje mi sie moze PM jest walniety. ja uzwyam tylko dis'a wiec o programowaniu SSS nie mam pojecia.
Czy u ciebie ca zaczal działać jak zmieniłeś aku czy tylko go naładowałeś?Mam akcję że mój aku jest chyba do wymiany i moze słabe napięcie powoduje że się wycisza i dlatego nie dziła ca. Jesli mam aku od nowości bo nie wiem no to chyba 6 lat używania mu starczy i czas sie go pozbyc :) co prawda nigdy mi nie zrobił sceny a jak montowałem muze to tylko przez chwile pokazywał że rozładowany ale po kilku dniach się naładował i nie pokazywał błedu:)
nic nie robilem samo z sebie zaczelo dzialac ale tylko dziala w przednich drzwiach w klapie i odpalanie bez klucza drzwi z tylu sa nie aktywne. Zaczelo dzialac przed naladowaniem aku, teraz po naladowaniu tez dziala. Ladowalem aku ponad 40h ladowarka do AGM'ow i jak narazie jest ok. U mnie jest jeszcze autoguard ktory powoduje tez rozladowywanie aku. CA dezaktywuje sie chyba po 72h czy jakos tak. Rozmawialem z Arturem z pruszkowa i powiedzial ze zmiania z agm na elektrolityczny wiaze sie z przerpogramowaniem calego samochodu, a bylem tam kodowac aku do kumpla 730d i wpisany byl AGM a kupil nieswiadomie zwykly aku o mniejszej pojemnosci i sie nie dalo auto caly czas chcialo AGM 110Ah.