Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...
Wersja do druku
Kolego, nie zarzucam nikomu niczego, po prostu sugeruję życzliwie lekturę przepisów prawa... Natomiast w kwestii Twojego komentarza zwracam uwagę, nie tylko na kwestię Pozwolenia na posiadanie broni w myśl Ustawy o broni i amunicji ale na przepisy Kodeksu Karnego o uzasadnionej obawie o utratę życia lub zdrowia. Dokładnie Kolego temat jest o czym innym, nie będę się więcej wypowiadał bo jest to bezprzedmiotowe. Pozdrawiam.
Audi też jeżdżą cwaniaki , może ten stereotyp o BMW w końcu się skończy ;)
http://www.youtube.com/watch?v=uAmve9djBCY
Przecież to nie reguła, że tylko BMW jeżdżą cwaniaki, bo każdym autem ,motocyklem,rowerem,wrotkami czy hulajnoga kieruje CZŁOWIEK i to od niego zależy jak dany sprzęt pojedzie.
Jednak dopóki w PL ludzie będą myśleć stereotypami o BMW (dres,łysa głowa,mafia,cwaniak,ciemne interesy,blondi obok na siedzeniu, chamstwo i td)
to takie przekonanie będzie nadal pokutowało.
Niestety prasa czy takie filmiki tylko karmią i powiększają przekonanie ludzi i wiarę w takie właśnie stereotypy!
Jedyny ratunek to SAMEMU dawać odpowiedni przykład i świadectwo ze nie każdy kierowca BMW to cwaniak i dres,tak jak nie każdy kierowca motocykla to dawca organów
Do dzieła zatem :peace:
..................Cytat:
Jak informuje Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach, trzydziestoośmiolatkowi postawiono zarzut „spowodowania naruszenia czynności narządu ciała trwającego nie dłużej niż siedem dni, które miało charakter chuligański”. Mężczyzna przyznał się do zarzutu i poddał dobrowolnie karze grzywny, wynoszącej 500 złotych. Dodatkowo będzie musiał zapłacić pokrzywdzonemu 200 złotych nawiązki i pokryć koszty opłat sądowych.
I teraz nasz "bohater" siedzi sobie i boki zrywa, nagonka była na niego jak na Ala Capone, a tu tylko 700 PLN'ów. A nasz wymiar sprawiedliwości kolejny raz pokazał "klasę" :pound:
Jest kolejny furiat tym razem z Audi http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...z-audi,1973641
Nie przesadzajcie,dostał karę finansową,będzie miał nauczkę.W Rosji czy na Ukrainie nikt by pewnie nie zareagował,jeszcze byłaby nagonka na kierowce,który dostał w gębe,że mięczak,że sprowokował i to jego zesłaliby na Sybir na 15 lat ciężkich robót :).
Jaka kara, jaka nauczka ?? Koleś jeździ autem za ok 100 000,- i 700 zeta ma być dla niego karą, nie rozbrajaj mnie :pound: Jak by dostał zawiasy za pobicie to MOŻE by się zastanowił. A koleś widać, że jest cwany, sam się zgłosił udał skruszonego i się teraz cieszy.
Nie patrz na karę tylko przez pryzmat finansów. Chociaż uważam podobnie jak marek1132.
Jeżeli ma trochę oliwy w głowie to następnym razem będzie szybciej myślał niż wysiadał z auta do bitki.
Wystarczy, że przemnoży sobie 700pln przez liczbę podobnych sytuacji, w których ręka byłaby szybsza od rozumu i robi się ładna suma.
Dodatkowo, przy potencjalnej, kolejnej próbie "tłumaczenia" swojej racji nie będzie już tak łagodnie traktowany, nawet gdyby sam ponownie zgłosił się do wyjaśnień. W końcu jest sławny na cały kraj.
Jednak w mojej ocenie, większym bólem jest świadomość tego Pana (mam nadzieję), że śmieje się teraz z niego większość internautów.
Samo chodzenie i kajanie się przed stróżami prawa też pewnie nie było przyjemne i to też swego rodzaju kara.
Zatem zakładając, że wszystko wydarzyło się tak jak opisywał uderzony kierowca i krewki Pan z BMW "oszczędzi" kilka następnych duszyczek, można powiedzieć, że poskutkowało.
A jak dla mnie kara najlepsza było by 300% wiecej za naprawe BMW i usługi w każdym warsztacie - za zniesławienie marki
Jeżeli by ją miał, to do tej sytuacji by nie doszło, widać od razu że nie należy do spokojnych i opanowanych ludzi skoro tarasuje ruch i bije faceta za taką głupotę, na dodatek przy małych dzieciach. Wystarczy że by wysiadł i rzucił parę qrw i też by faceta w jakiś sposób wyprostował.
Temat ucichnie szybciej niż się pojawił, a mało kto go rozpozna na ulicy jeżeli w ogóle.
I tu się zgodzę, ale zrobił to świadomie wiedząc, że grozi mu dużo więcej.
to już chyba taka moda nastała
link (kliknij w miniaturkę)
http://c.wrzuta.pl/wm19394/9e730ce30...chcial_sie_bic
Haha obcisła skórka figo fago, ciekawe co by było gdyby trafił na kozaka w tym tirze ;)
ta gówniana choroba się roznosi po całej Polsce, chyba za dużo się filmików z Rosji naoglądali, brakuje jeszcze żeby się pod koła rzucali wymuszając ubezpieczenie
Ludzie, ale czy to na prawdę ma być postrzegane przez pryzmat " co by było gdyby trafił na??" A jak gość wyciągnie pistolet i Cię postrzeli? Będzie Ci wesoło? Może po prostu zachowujmy się normalnie, każdemu mogą puścić nerwy, ale bez przesady! Za chwilę zaczniemy granatami w siebie rzucać. Jazda autem ma być przyjemnością i odpowiedzialnością w jednym. Jest dużo agresji w życiu codziennym, po co dokładać?
Jak po dokładać? Gość wymusił pierwszeństwo ciężarówce, i jeszcze sapie do tego.
to podobno wokalista zespołu weekend ;)
Taka wielka "gwiazda" disco relax, i taką biedną Audi jeździ? :D haha ;)
On jeździ e65, z tego co wiem
Polecam każdemu.Znaczek na masce można każdy przyczepić, ludka za kółkiem zresztą też :bounce:
O co chodzi w tym filmie ??
Zacytuję opis pod filmem:
Jadąc sobie spokojnie z prędkością 90-100km/h nadjechało za mną czarne bmw i debil za kierownicą zaczą mrugać długimi i trąbić. jak zacząłem zwalniać i chciałem skręcać w prawo to zajechał mi droge zatrzymał mnie i wysiadł z samochodu (chyba chciał mi najebać garści) no to zacząłem uciekać a jeszcze jedno jadące za mną bmw uciekło na pas zieleni dzięki któremu udało mi się uciec :D jeszcze później jak mnie zaczą wyprzedzać to otworzył szybe i darł ryja ''dorwe cie'' czy coś podobnego.heheh co za pajac:) to ze mam stare clio to nie znaczy że gorsze od BMW hehehe:D
Może wolno się uczy. Trzeba zrozumieć człowieka. :D
Zapewne, jeżeli wcześniej miał podobne przygody, nikt ich nie nagrał i było hulaj dusza. Teraz został Last Action Hero i to może (i oby) podziałać jak kubeł zimnej wody.
Mało kto go rozpozna, ale najważniejsze jest to, że on sam się będzie rozpoznawał w lusterku. Będzie żył ze świadomością, że finalnie to on dzięki własnej ignorancji i przeświadczeniu o swojej wyższości nad innymi został ośmieszony przed sporą częścią społeczeństwa.
A wg mnie przestraszył się efektu skali i to skłoniło tego Pana do posypania głowy popiołem.
Co w przypadku tak temperamentych osób jest tym bardziej trudne.
Może myślał swoją miarką i już widział jak pod jego domem zbierają się ludzie z pochodniami, ostrząc pal i chcąc wymierzyć sprawiedliwość. :D
A co do filmu z kierowcą Audi.
Nie słychać dialogu, ale myślę, że kierowca tira, w momencie kiedy elegant z Audi do niego podszedł. zaczął intonować "kto nie skacze ten z policji". Dżentelmenowi z tedeika nie pozostawało nic innego jak wczuć się w rytm.
Podskoczył raz i zorientował się, że torebka nie leży względem biodra tak jak opisane było w żurnalu. A wiadomo, że wtedy nie wypada pokazywać się publicznie.
Zavoli dobrze napisał. Jeżeli się nie opamiętamy to niedługo w autach będzie wożony cały arsenał, bo a nuż oponent będzie miał coś mocniejszego na pokładzie i trzeba być przygotowanym.
Czasem wystarczy zmienić podejście z "co za wuj, jak on jeździ" na "może gość ma słabszy dzień i niechcący zajechał mi drogę" i prawdopodobnie takich sytuacji będzie mniej.
Ale w filmie z clio i e39 ladnie Pan z e65 pomaga - 7er górą :D
http://www.wiocha.pl/1039247,Polskie-drogi 5:56 kolejny kozak w BMW tym razem zajechał droge i jeszcze dał w pier..ol... Ja bym nie wytrzymał ....
@ Jakub zamotałeś się hahahah :wink-new:
Ale nie ma co, gonimy Rosję, gonimy i chyba każdy zna już słowa:
rosyjskie -Блядь
polskie - kurw.. mać
z tego rodzaju produkcji
Nie wiem czemu ale myślałem że ten temat to gość z e60 ;)
Debili pełno..
Najzalosniejsze jest to ze przez te filmiki "sprzedawane" sa dodatkowe mandaty wiec Rostowski napycha kieszenie :D i poraz kolejny sprawdza sie stare porzekadlo bo gdzie 2 sie bije tam trzeci korzysta