Przecież to auto jest tylko delikatnie otarte.
Normalnie się naprawia auta kilka razy tansze po takich dzwonach,ze wszystkie cwiartki trzeba wstawiac łącznie z dachem i słupkami.Zadna nowość.
Jeżdza i zostawiają 2 ślady:)
Wersja do druku
Geometria nie drgnela ani o mikrometr - tam jest wszystko 5x mocniejsze jak w cywilnym aucie ktore przy takiej historii tez nie odnioslby wiekszych strat...
p.s: nie wiem czy sobie zdajecie sprawe ale za 10letnie BMW w opancerzeniu klasy b6 lub wyzej trzeba dac wiecej jak za nowe 7 serii F, az strach pomyslec ile takie cacko nowe kosztuje zakladam ze od pol melona euro w gore.
A może Prezydent chciał się wozić nową G serią i nie widzieli jak to zrobić by nie drażnić PO i N. ? No i sposób się znalazł :)
tak dla rozładowania emocji.
No jeśli ta opona się rozleciała sama od siebie, to dziwne trochę, bo raczej takie rzeczy dla takich osobistości są bardziej rygorystycznie sprawdzane, albo ktoś w BOR nie lubi Prezydenta.
No pewnie, że tak, popatrz na W220 czy E65 w opancerzeniu b6 minimum 100tyś euro
Przetarg na nowe limuzyny jest w trakcie realizacji - jakiś czas temu było o tym głośno, kilka dni temu słyszałem o tym ponownie. Wymagania są tak wysokie, że spełniają je tylko niemieccy producenci. Nie zdziwiłbym się, gdyby wybór padł na nową S-klasę.
Swego czasu pamiętam to Fus miał "podnośniki do pancerek" i je serwisował.To było w czasach e38 i pierwszych e65.Wiem,że BOR w tamtych czasach rezygnował z ASO.Kupowali tam tylko części a serwisem zajmowały się ich "garaże".Co do "klepania" pancerek to są odpowiednie procedury do tego (tak jak wykup etc.).