-
Podejrzałem i znowu stety albo niestety zalezy jak na to spojrzeć :D jest ok - w sekcji skrzynia pokazuje parametry przepustnicy poprawnie. Więc szukamy dalej. Nie daje mi spokoju to, że auto nic sobie nie robi z nowej przepływki - ktoś zasugerował wcześniej jakąś przerwę w instalacji - ale przecież wtedy auto wywalałoby błąd przepływki (jak ją odepnę to wyskakuje... jak podepnę z powrotem i skasuję błąd to już nie wyskakuje, więc definytywnie auto ją widzi).
Jakieś kolejne pomysły ?
P.S.
Tak na marginesie tylko - na zgaszonym silniku INPA nie działa ;)
-
Dziwne, do inpy wystarczy mieć włączony sam zapłon :) Kolego wspólnie znajdziemy chochlika i usuniesz usterkę braku mocy. Czy jadąc na niskich obrotach przy dodaniu gazu skrzynia nie chętnie redukuje biegi?
-
tak się właśnie zaczęło dziac ale tylko przez pierwsze ~5 minut od odpalenia auta (dopoki skrzynia się nie rozgrzeje) - wtedy potrafi przytrzymać przez kilka sekund na około 2500 - 3000 obrotów zanim zmieni bieg. Ale jak tylko się podgrzeje po kilku minutach zmienia idealnie.
No i dlaczego u mnie nie chciałaby się INPA łączyć na zapłonie skoro powinna ? :)
-
Ta zmiana na zimnym jest normalna w przypadku 5HP30. Wiec tym się nie przejmuj. Zrób analizę spalin na każdym z wydechów i napisz tu wszelkie dane z wyników analizy.