akurat Wahler to jeden z lepszych zamienników, w niektórych silnikach był na pierwszy montaz ;)
Wersja do druku
Ponawiam pytanie
Czy ten termostat z linku będzie pasował do mojej m62b44 ?
http://allegro.pl/termostat-bmw-7-e6...006518127.html
Pozdrawiam
Zobacz co napisal Kolega BOSS.
Pewnie ze sie da ale nie bez przerobek.
Podalem na pierwszej stronie numer termostatu mechanicznego ktory jest p&p temp. otwarcia 85stopni. Jesli ktos chce miec nizsza temp. pracy to montuje ten co ja lub modzi z innymi. Jesli temp. ma zostac jak fabryka daje to kupujemy taki jak daje fabryka.
Nie znam jakosci zamiennikow termostatow bo zawsze ten element kupowalem ori. Cena napewno jest znacznie nizsza.
Pzdr
A ja mam pytanie do tych ktorzy maja termostat o temp. otwarcia 85st.
Jak jest u Was z ogrzewaniem? Jak dlugo rozgrzewa Wam się auto przy aktualnych temp? Mi dopiero po okolo 30km zaczyna wiac bardzo cieplym powietrzem a silnik nie przekracza 90st w tescie nr7. Jedynie jak wjade w miasto to podniesie sie do okolo 93st. Wkurza mnie to bo jadac do pracy 20km dopiero przed firm± zaczynam miec cieplo w aucie.. Dodam ze elektrozawory i pompka przy nich sa 100% sprawne (robione 3 tyg temu)
Zaslonilem tez dla sprawdzenia cał± chlodnice kartonem i zero poprawy...
U mnie wyglada to tak. Wylaze do autka rano, odpalam je i wychodze na fajke jak skoncze palic to wsazowka jest w polowie drogi na srodek i juz wieje cieple powietrze ale nie gorace. Przejade doslownie 1km wskazowka na srodku i ogien z ogrzewania. Tak jak pisalem wczesniej nie zauwazylem zadnych zmian na niekozysc po wymianie termostatu na ten z otwarciem 85stopni.
Pzdr
Mam pytanie co do temp silnika w 4,4 ale nie bede zakładał nowego tematu. Chciałbym się dowiedzieć ile stopni ma silnik jak wskazówka wychodzi z niebieskiego pola
u mnie w m62b35 jakie¶ 35 stopni ;)