A to odpada sam tego nie zrobie myślałem ze one sa na wierzchu i wystarczy cos odkręcić i wymienić dzięki za odpowiedź. Tylko sie teraz modlic zeby nie padl w drodze do polski.
Wersja do druku
A to odpada sam tego nie zrobie myślałem ze one sa na wierzchu i wystarczy cos odkręcić i wymienić dzięki za odpowiedź. Tylko sie teraz modlic zeby nie padl w drodze do polski.
Ojjoj kolego wtrysk nie pada z dnia na dzien. Ten co wymieniles to musial byc dobrze dojechany. Jak bedziesz w Pl i mial czas to wyjmij wszystkie i niech ktos sprawdzi je "na stole", bo E65 to auto z czasow PRL gdzie czesci zamienne w razie awarii sie wozilo ;-). Do wtryskow polecam cerka.pl.
Witam a macie może jakis sprawdzone miejsce do wtryskow kolo zielonej gory woj lubuskie bo to vo podales to ponad 4 godz w jedna. Nie wiem o co chodzi odebralem auto i wczoraj wszystko bylo ok a dzisiaj rano znowu mi obroty falowaly. Wiec obawiam sie ze kolejny wtrysk nie domaga albo te partacze zalozyli jakąś tandetna maf i watpie zeby ja adaptowali
Bosch Service szukaj. Tam co podalem mozesz wyslac, w ciagu 2-3 dni kompletna regeneracje powinni zrobic, jak trzeba bedzie. Z tym MAF to sprobuj odpalic bez niego i czy wtedy bedzie falowac.
Znaczy tak rano troszkę obroty zafalowaly ale bez trzęsienia buda tak jak to bylo przed naprawą a na przerwie w robocie odpaliłem i nie falowaly mozliwe ze maf sie uczy albo cos takiego?
http://www.diesel-trzebniak.pl
Korzystal ktoś?
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Chyba nie aktualne zrobiłem test wtryskow w inpie i wszystkie korekty byly na poziomie +-0.6 nie wiem gdzie w inpie zapisuja sie zrzuty ekranu w innym tescie obroty na wszystkich cylindrach byly ok 700 w sumie tam gdzie pokazuje ilos powietrza wartość mierzona byla taka jak oczekiwana. Jak znajde te zrzuty to zamieszcze.
Jak odebrałem auto z warsztatu obroty z rana byly ok a wczoraj i dzisiaj faluja na masakre a dzisiaj nawet falowaly troche na cieplym? Czy to mozliwe ze przeplywke zalozyli jakas inna i trzeba ja zakodowac? Bo juz naprawdę rece opadaja?
Wtryskiwaczy piezzo elektrycznych jeszcze sie nie regeneruje.
Ale sprawdzic mozna
http://www.wolinski.com.pl/wtryskiwacze/wtryskiwacze-piezoelektryczne.html
lukassolski podjedz do kogos kto ma pojecie, odpalales bez przeplywomierza?
W skrzyni nie masz bledow?
Podczas jazdy ze stala predkoscia na 6 biegu i obrotami 1100-1400 faluje?
Sprawdz szczelnosc od filtr powietrza>turbo>intercooler>egr (kolektor)
Ja mialem pekniecie 10mm przy gumie EGR i obroty falowaly mi na jalowym +/-30.