-
Zależy ile zapłacisz za skrzynię używkę i wymianę.
Jeśli będziesz miał pecha, to ta używka padnie po miesiącu i koszty x2.
Nie mogę nikogo polecić, bo nie widziałem jak robią...
Doświadczenie jakieś mam. Póki co tylko 5HP24 jedna sztuka zrobiona, ale nie przetestowana.
Teraz jeszcze nie robię komercyjnie, ale chętnie doradzam.
-
hej to teraz mi powiedz tak
auto postalo dwa dni i znowu nic nie szarpie co jest grane?
4 wrzuca sie super
-
Z praktyki mogło być tak, że kawałek o-ringa się zakleszczył na tłoku. Na zimno poszło wyższe ciśnienie (większa lepkość i gęstość oleju, bo olej się rozszerza od temperatury) i go wypluło.
Mogą być też inne powody - hydraulika ma swoje prawa i potrzeby. O-ringi nie są wieczne, tarczki i przekładki też. W oleju jest zawiesina startych okładzin ciernych, więc cała skrzynia zaczyna "mieć humory", bo tłoki i mechatronika tracą płynność i powtarzalność pracy.
W manualu, jak się wodziki wyrobią, to też czasem nie wchodzi któryś bieg, a czasem nie ma problemu i wchodzi, zależy jak się ustawią akurat wyrobione elementy.
-
i co teraz :)?
bledow nie ma pewnie niedlugo sie sypnie:)
-
Polecam znaleźć taki serwis skrzyń biegów, który Ci od ręki wymieni skrzynię i przyjmie Twoją w rozliczeniu. Gwarancja pisemna minimum 6 miesięcy.
Wtedy płacisz raz i już tylko wymiana oleju w skrzyni co 60 000. Po takim remoncie 180 000 km bezawaryjnej pracy.
Obawiam się po prostu, że częściowa naprawa nie na długo starczy...
W sytuacji awaryjnej bierz używkę, tylko policz dokładnie, czy się opłaca, jeśli używka padnie po pół roku. Musiałbyś mieć montaż za pól-darmo.
-
w 735i czyli skrzynia 5hp-24 jaki olej dolac do skrzyni?
-
LT 71141. ESSO MOBIL lub inny co sie na niego zamienia.
-