EvoIX w CH ma chyba niski spoiler (jak dobrze pamiętam). Reszta to "pure EDM" :)
Pozdrawiam
Koko
Wersja do druku
EvoIX w CH ma chyba niski spoiler (jak dobrze pamiętam). Reszta to "pure EDM" :)
Pozdrawiam
Koko
Jeśli mogę się wtrącić do tematu to nierozumiem idei uturbiania e38, ten samochód nigdy nie będzie ani szybki ani sportowy, kup e30 to będziesz miał frajdę a tego kloca to nawet 400 kucy nie rozbuja ze strzału bo waga jest spora i zawsze będzie problem z trakcją, pozatym ten samochód marnie w zakrętach się zachowuje, i trzeba by worek kasy włożyć żeby to zmienić, turbo to zawsze większa awaryjność tym bardziej w i tak awaryjnym e38
Ja doskonale rozumiem ideę zaturbienia takiego auta. To naprawdę ogromna frajda siedzieć w wygodnym fotelu, z kilmą ustawioną na 21,5 st C, nie na 21 i nie na 22, ale na 21,5, słuchać sobie muzyczki i iść po autostradzie równo z panem zakutym w skóry, produkującym się na plastikowym motocyklu pojemności 600 :)
Pozdrawiam
Koko
nigdy bym nieprobował wsadzac turba do e38 728, wygodniejsze rozwiazanie i napewno lepsze i trwalsze to kupic auto z wiekszym silnikiem, a jak juz moda to e34 m50b25 stroker na 2.8, + soft turbo, prosty silnik, blok zeliwo, grube korby wtedy masz zabawe
tak Koko ale jest jeden minus tego projektuje nakombinuje napłodzi i de facto uzyska efekt seryjnego 740/750 przy wiekszej awaryjności i pierdologi ja bym tam na jego miejscu kupił 740/750 ewentualnie jak przypływ forsy to e65 760i to juz jest rakieta albo w cenie turo zeswapowac S62B49 to już będzie hulac na maksa
X2 też wychodzę z założenia że zanim zaczniemy modzic motor upewnijmy się że juz mamy najmocniejszą opcją dostępną w tym modelu, jaki jest sens np. uturbiania 316 skoro można kupić 328 i będzie uzyskane to samo, o wieeeele łatwiejszą i prostszą drogą. No ale auto nie moje także właścicel jak będzie miał ochote to i swapa na TaDeuSza zrobi i zacznie go modzić na 300hp ;p
Nie ma się co podniecać bo i tak nie uturbi tego auta,chyba nie ma pojęcia jakie to są koszty...Ale podyskutować sobie można,ja tam lubię turbotematy :cool:
Czas na fakty,pewnie nie jest dla Ciebie problemem podać cyfrę ile kosztowałoby uturbienie np 740 ?
Plus minus,oczywiście w warsztacie który się zajmuje tego typu modami,no i włącznie z zakupem i modyfikacjami potrzebnych podzespołów,chcę poznać te tą cyfrę :ranger:
Obstawiam plus minus 20 tyś zł
Witam. Przepraszam ze dzis noe wczoraj ale czasu zabtaklo. Jako ze jestem natelefonie nie wrzuce teraz zdjecia ale jest napisane type: TD04HL-15G. Jezeli chodzi o robote nie liczac mapy chcialbym sam sie "pobawic" jednak czytajac wasze posty moze i macie racje wiec w 7er chyba tylko zmiana kolektora i na tym sie skonczy a turbo bedzoe w wymarzonym e30 gdzie wrzuce pewnie m50b25 jak wspominaliscie. A pytalem o turbo tutaj bo jednak pare koni wiecej by sie przydalo a nie chcialbym swapa czy zmiany auta bo tyle co doprowadzilem ten silnik do stanu prawie idealnego jak na ten przebieg. Prawie dlatego ze mam maly wyciek chyba z pod miski.. Wiec jak ktos moglby powiedziec czy ta turbina do czegos sie nadaje czy tylko na lampe to bede wdzieczny. Pozdrawiam