To byłe e36 "noname-a" jak już coś hehe ;) ale kasztan straszny od tyłu to fakt..
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Wersja do druku
To byłe e36 "noname-a" jak już coś hehe ;) ale kasztan straszny od tyłu to fakt..
autko poszło z tyłu w dół, negatyw, może być, jutro popracuje się z przodem :D
Maćku tego czy tamtego dla mnie pokraka i tyle :686:
Sam gwint też dużo nie zdziała bez tych w/w czynników.Więc czego tu nie rozumiesz bo ja nie rozumiem
Pamiętaj że negatyw z przodu pogorszy Ci przyczepność kół zwłaszcza przy hamowaniu :)
Jestem mechanikiem i nie potrafię zrozumieć jak szerokość felgi i opony jest w stanie zmienić kąt pochylenia koła. W e38 mam na lato 10x18, na zimę 8x16 i na jednych i drugich kąt mam taki sam. Więc weź no mnie to wytłumacz?
Zbyt duży negatyw zawsze pogarsza przyczepność. Czy to na przodzie czy na tyle. Zmniejszasz przez to powierzchnię styku koła z nawierzchnią ;)
DoDominik, dziękuję że się martwisz ale ja jeszcze nie jechałem (po obniżeniu) szybciej niż 50 km/h. Zastosowałem sposób który znalazłem w necie http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=8&t=53365 o podkładkach, efekt: negatyw jest ale niestety nie są równo koła, ułożyły się w literę V (szerzej z przodu zwężając się ku tyłowi). Nie mam już dzisiaj siły ale spróbuję jeszcze podłożyć podkładki pod tą drugą śrubę ("tylną") może wtedy się wyrówna
Szajbos to skoro jesteś takim świetnym mechanikiem to oświeć nas jaką trzeba zrobić ingerencje w tylnej osi żeby zrobił się negatyw.
Po drugie uświadom kolegów z syndykatu co oni tam robią że mają negatywy chodź wyraźnie piszą w swoich wątkach że przy tym nic nie robią.
Po trzecie,znając życie i "wasz" tok myślenia (czyt.użytkowników 7er) to na tych 10x18 masz opone 275 albo i lepiej i dlatego wygląda to jak kasztan...
Jak obniżyłem tył to ewidentnie koło się trochę położyło,od tyłu widać najbardziej a jak bym miał tam felgę z 11j i naciągniętą oponą to ten efekt by się spotęgował:)