dati, ok na automacie więcej pali ale po mojemu co zasilanie LPG ma do pracy automatu??
Wersja do druku
dati, ok na automacie więcej pali ale po mojemu co zasilanie LPG ma do pracy automatu??
nie wiem czy coś ma dlatego pytam bo o bmw różne legędy chodzą:Pa nigdy nie miałem automatu ..... a ile mniej więcej wynosi spalanie?? bo na stronie auto centrum nie ma nic prawie o Lpg :)
Wszystko zależy jaki masz styl jazdy. Jeżdżąc po Krakowskich korkach spalanie gazu 20-25 nie powinno dziwić. W trasie ok 11-14 (zależy jak będziesz mocno pedał naciskał).
tego ci nie powiem i z opowieściami ile komu pali to tez trzeba podejść z dystansem na pewno ponad 20l gazu po mieście to możesz sobie już przyjąć :]
moja 3,0R6 na sekwencji po mieście pali mi mniej więcej 18l gazu
to w 3.0 v8 chyba będzie mniej trochę ??? bo znajomy miał e38 3.0 i miescił się w 18 po krakowie:)a ja mam ciężką nogę :P
e38 a to tez zmienia postać rzeczy nowsze auto, uwzględnij styl jazdy i inne aspektyCytat:
Zamieszczone przez dati
my mówimy teraz o e32 , ja jeśłi miałbym wybierać pomiedzy 3,0 a 4,0 oba v8 no to wybrał bym 4,0 róznica 2 czy 5l gazu to niewiele a frajda z jazdy ogromna
muszę powiedzieć że mnie zaczynacie przekonywać jak nie chciałem automata ale myślałem nad tym modelem też http://moto.allegro.pl/bmw-7-v8-stan...190250147.html szczerze to chciał bym sie przejechać 4.0 :D
Automatu się nie masz co bać jeśli szkrzynia miękko zmienia biegi ,nie przeciąga ich na zimnym, nie wyje na zimnym, nie ma opóźnienia po wbiciu R lub D to wymiana oleju uszczelek filtra i czyszczenie miski olejowej napewno poskutkuje długą jazdą. 4.0 V8 niech Cie nie przeraża jeśli chcesz kupić 3.0 to stać Cię też na 4.0 to nie jest Tico ;) osiągi bardzo odczuwalne przy jeździe ekonomicznej a powyżej 100km/h to już potężna różnica miedzy tymi motorami. Po mieście 740 jeździsz na Trybie "E" ekonomy - auto kręcisz do 2tyś obrotów i jedziesz płynnie ze świateł auto jest żwawe. Spalanie jak na swój litraż można powiedzieć ,że jest okonomiczne. Porównując spalanie na każdy centymetr sześcienny takiego silnika do np silnika 1.8 , ktory pali 10 l benzyny wyjdzie Ci bardzo ekonomiczne. Nie bój się 740 ! to jest udoskonalona 730 ;) automatu też się nie bój....Manual często jest bardziej orany od automatu z wiadomych przyczyn..:) auto z linku bez literki l na końcu linku było do sprzedania w listopadzie/grudniu ubiegłego roku.. Pamiętam bo sam kupowałem swoją i jak by miała szeroki grill który w m30 nie występował fabrycznie to bym ją pewnie oglądał.. To wszystko pisane z autopsii. Jeśli chciał byś pogadać lub nawet zobaczyć e32 740iA to daj znać jestem z Krakowa :)
NOM TO CHYBA przestane się bać skoro tak mowisz:D i mam nadzieje ze niedługo będę miał okazję się przejechać 740:D
spoko to jakoś się zgadamy jak byś miał czas i ja to pewnie:D bo chętnie bym oglądnął to cacko :P
Szkoda tylko że w tych dobrych radach odnośnie 740 z którą fabrycznie idzie skrzynia 5hp30 nikt nie raczy wspomnieć o tym że te skrzynie są wadliwe:
"5HP30 często mają problem ze wstecznym - były w nich montowane wadliwe kosze biegu wsteczne ... Może też to być spowodowane wytarcie kulki zaworu biegu wstecznego ( z czasem się wyciera i może powodować takie problemy z ciśnieniem)"
Poważna awaria tej skrzyni oznacza remont kapitalny, z czym trzeba się liczyć przy zakupie samochodu wyposażonego w osławiony silnik M60 4.0 w przypadku e32 konkretnie.