Drl będzie normalnie skrętne aktywuja się po zmroku w pozycji auto
Wersja do druku
Drl będzie normalnie skrętne aktywuja się po zmroku w pozycji auto
Panowie. A wiecie może jak zakodować podświetlanie klamek zewnętrznych przy rozryglowaniu auta? Gdy regenerowałem alternator i miałem rozpięte aku, to ta funkcja zniknęła. Wtedy świeciły się też wszystkie pozycyjne światła, a teraz nie mam nic :frown-new:
Jest ktoś z okolic Łodzi lub Warszawy kto mógłby mi zakodować składanie lusterek z pilota, zamykanie szyberdachu i pare innych? Oprócz kasy w ramach rozliczenia przywiozę śliwowicę, koniak i calvados własnej produkcji😋 W sklepie takich nie kupicie. Same owoce i woda. Zero cukru. ( To takie moje hobby😁) Jak jest ktoś chętny to niech pisze na pw.
Mam pytanie odnośnie zasilania przy kodowaniu, a mianowicie czy potrzebny jest prostownik czy można kodować na włączonym silniku?
Do kodowania wystarczy zdrowe aku.
Większość modułów można kodować na zapalonym silniku
Macie tu instrukcje kodowania NCS
http://7er.pl/showthread.php/47837-I...pert-ncs-dummy
Mam taki problem, auto po tzw resecie do fabryki, nie przyjmuję żadnych zmian w modułach, koduję się bez błędu, a po zczytaniu nie widać zmian, które wcześniej przyjmowało przez resetem. Wie ktoś co to może byc?
A jakiego profilu używasz w NCS expert? Wygląda to tak jakbyś kodował domyślnym profilem(expertmodus lub default profil)
Używałem wszystkich profili, 3 instalacji, 3 kabelków i dupa, wcześniej wszystko działało. Nawet na icomie nie śmiga, a śmigało. Nikt nie wie co to może być?