Hahahahahahahah
hahahaha
hhaha
Tyle w temacie, AMBASADOR szykuj się na pozwy! :D
Hahahahahahahah
hahahaha
hhaha
Tyle w temacie, AMBASADOR szykuj się na pozwy! :D
Ja proponuje aby usunac ten watek i nie siac fermentu na forum. Bolim niech skontaktuje sie z Ybsa i sobie to wyjasnia przy piwku jak biali ludzie.
Broń Boże nie zamykać wątku, czekamy na wyjaśnienie co jest 5. Przecież ktoś może chcieć to auto kupić, niech zna rzeczywistą historię.
Pamiętacie norbiego?
hehehe :D norbi... :D ahh... mało brakowało a kupiłbym od niego " e32 735iL " w wyposażeniu co najmniej ponad standardowym :D
EDIT: ogłoszenie nieaktualne już... co najmniej dziwne zachowanie - jakby ktoś miał coś do ukrycia faktycznie... ( nie mówię, że tak jest )
Cytat z ogłoszenia użytkownika YBSA(otomoto.pl):
"Oferta od
Osoby prywatnej
Kategoria
Osobowe
Marka
BMW
Model
Seria 7
Kod Silnika
730
Wersja
E38 (1994-2001)
Rok produkcji
2002
Przebieg
267km
Rodzaj paliwa
Diesel
Pojemność skokowa
3 000 cm3
Moc
197 KM
Skrzynia biegów
Automatyczna
Napęd
Na tylne koła
Typ
Sedan
Liczba drzwi
4
Kolor
Czarny
Metalik
Tak
Pierwsza rejestracji
styczeń 2002
VIN
WBAGE61030DN56762
Pierwszy właściciel
Tak
Bezwypadkowy
Tak
Serwisowany w ASO
Tak"
Wprzypadku ogłoszenia Daewoo wpisany jest przebieg cytuję za olx.pl: "Przebieg 1km".
To kto kogo chcę pozywać?
YBSA ustosunkuj się do tych faktów.
28.05.2015 sprawdzając to ogłoszenie był wpisany VIN WBAGE61030DN51952 ( sam go nie wymyśliłem ) i cena za auto 39999. Poprosiłem znajomych z BMW o sprawdzenie auta .
Następnego dnia cena zmalała do 29999, ale na VIN-u już nie zwróciłem uwagi, ale prawdopodobnie również uległ zmianie na WBAGE61030DN56762 ( a takie auto nie istnieje ).
Potwierdzenie większego przebiegu
http://s16.postimg.org/sj3gx7xtd/dn51952.jpg
Tylko ta fota pokazuje nr VIN auta, ale ciężko coś odczytać.
http://s27.postimg.org/ddq4zd8xb/vin.jpg
Na syndykacie jest rozkodowany VIN, wyposazenie i dzien produkcji sie zgadza.
Numer podwozia WBAGE61030DXXXXXXX
Kod typu GE61
Typ 730D (EUR)
Typoszereg E E38 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M57
Pojemność skokowa 3.00
Moc 135
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor SONDERLACKIERUNG (490)
Tapicerka Volleder Club/TOBACCOBRAUN (N6WY)
Data prod. 2001-06-21
To moze jeszcze ja dodam kilka faktow od siebie. Jak wspominalem wczesniej bylem ogladac te auto zanim kupilem swoje e38. Z tego co pamietam to ybsa pracuje w wojskowym wydziale ambasady, cos jak atache no nie wiem jak to nazwac, bynajmniej przyjechal na spotkanie w mundurze i tej najnowszej Audi a8. Trudno mi jest natomiast wypowiedziec sie co do autentycznosci ogloszenia, jak ja ogladalem jego auto to na pewno na liczniku mial cos ok 274tys km. Swego czasu pracowalem kiedys w wojewodzkim urzedzie marszalkowskim w wawie i tez jezdzilem sluzbówką imho innej klasy bo Oplem Vectra b byly tez i Nubiry, Astry i Poldki. Ale zmierzambdo,tego ze,kazdybz nas robil tzw kilometrowke tzn podkrecalo sie licznik do przodu aby zrobic sobie oszczednosci na paliwie, wiadomo chyba o co kaman. I tak auto ktore realnie mialo powiedzmy 200tys km przebiegu w kwitach, aso i przy sprzedazy mialo 400 :) Byla to i pewnie nadal jest powszechna praktyka. Moze ybsa po prostu wrocil z powrotem dobautentycznego przebiegu auta? Nie wiem tylko gdybam ale wydaje sie to bardzo prawdopodobne. Niech sie sam wypowie.
Ok.
Jeżeli YBSA udowodni mi, że auto ma ok 274 tys km przelotu ( +- 2000 km ), to jestem w stanie wyłożyć 30 koła bez negocjacji, jeżeli oczywiście wszystko jest z autem super tak jak wskazuje na to opis.
Pozdro
SPEJSON vel YBSA
Powszechną praktyką jest cofanie licznika w tył a nie do przodu.
A ja mam pytanie z innej beczki, może coś przeoczyłem, albo mam ze wzrokiem, ale w jakim kolorze jest w końcu to e38? Carbon-Schwarz 416 (jak wynika z VINu) czy Orient-Blau 317 (o czym świadczą ostatnie foty)?
Czarny,
Ale czegoś nie rozumiem, YBSA pod osobą SPEJSON sam oglądał swój samochód i chciał go od siebie kupić?
Cytat z prw.pl:
"Jest taka sytuacja: warsztat samochodowy. Przyjeżdża klient i pyta czy tutaj można skorygować wskazania licznika. "Ależ oczywiście" - mówi majster. "To proszę mi podkręcić 100 tys,. km do przodu".
"Co pan"- majster na to - "przecież wszyscy cofają, aaa przepraszam, nie poznałem, panie pośle..."
"
Rozumiem ze nawet jak "cofanie do przodu" licznika jest prawdą to jest odpowiednio udokumentowane jako dowód oszustwa przeciwko państwu polskiemu ? :)
[QUOTE=SPEJSON;480701] Swego czasu pracowalem kiedys w wojewodzkim urzedzie marszalkowskim w wawie i tez jezdzilem sluzbówką imho innej klasy bo Oplem Vectra b byly tez i Nubiry, Astry i Poldki. Ale zmierzambdo,tego ze,kazdybz nas robil tzw kilometrowke tzn podkrecalo sie licznik do przodu aby zrobic sobie oszczednosci na paliwie, wiadomo chyba o co kaman. I tak auto ktore realnie mialo powiedzmy 200tys km przebiegu w kwitach, aso i przy sprzedazy mialo 400 :)
Trzeba być bardzo "bystrym" aby na publicznym forum pisać takie rzeczy.
Ja troszke nie rozumiem reakcji modow i straszenie banami po papierkach od YBSA. Jezeli napisze ze dla mnie watpliwe jest dzialanie paracetamolu to tez dostane pozew i bana? Przeciez setki ludzi moze teraz nie kupic tego leku. Koles pracuje w ambasadzie w NL, a w polsce podjechal w mundurze? :) Historia tego auta jest tak bogata, ze lepiej napisac ksiazke o nim i zarobic na jej sprzedazy (licze na jakas dzialke dla mnie za pomysl, bo inaczej bedzie pozew)
To na początek przeczytaj ze zrozumieniem "reakcję modów".
Raczej bestseller to z tego nie będzie...
Bedzie, bedzie caly czas dochodza nowe watki... Np krecenie licznika do przodu.... :)
Dzisiaj pojawiła się z nową ceną 26500zł i z przesłaniem do forumowiczów swoją drogą to też pod cywila podlega cytując z ogłoszenia: "Przygłupy i profanatorzy z forum "7er.pl" wykluczeni z transakcji
Nie ma jazd testowych bez okazania gotówki
Nie negocjuję ceny przez telefon
Pozostałych NORMALNYCH ludzi którzy docenią to co jest przedmiotem sprzedaży zapraszam na miłą i kulturalną rozmowę przy kawie."
Dziwne, że sam tyle czasu udzielał się na forum "przygłupów i profanatorów" będąc właściwie jedynym przygłupem jak się okazuje. Zjechać komuś auto lub propozycję, to był pierwszy :) Dla mnie po prostu śmiechu warte.
Pasuje do tej sytuacji przysłowie "Chytry 2 razy traci" ? Mam na mysli oferte od Pana ze Szczecina za 40tys ;-))
Szkoda ze nie odniósł się do wypowiedzi Yaz'a.
Faktycznie śmierdzi tu na kilometr
Do kolegi Ybsona : to ja jeszcze poprosze o pozew poniewaz po ponownym sprawdzeniu na placowce w Hadze powtarzam: takie auto nigdy nie bylo stanie placowki ( w tym wojskowego attachatu) wiec stwierdzam iż kłamiesz bezczelnie. Tyle w temacie.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Faktycznie , na to wygląda że mamy godnego następce 'Norbiego'... ;). W rękach modów teraz zbanowanie , wiadomo kogo.
Wydawałoby się, że takimi autami jeżdzą poważni ludzie, a tu taki cyrk
Opis zrobił się biedny.Wikt i opierunek też okrojony do kawki,cena zjechała do śmiesznej...
Cóż nikt go raczej banować nie będzie, nagrodę dostał od życia...
:smiley_simmons:
Prosze o uaktualnienie linku do auta :)
No i teraz dostanę pozew sądowy :)
http://olx.pl/oferta/bmw-seria-7-m-s...tml#a305ba6980
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID4paM9Z.html
Wydaje mi się, że moderatorzy mają zbyt liberalne podejście, jeśli chodzi o usuwanie użytkowników z forum. Nie wiem jakie kryterium trzeba spełnić, jeżeli nazywanie publicznie naszej społeczności jako "przygłupiej" nie wystarczy.
Ludzie to przecież czytają, czy na OLX, czy na Otomoto.
Nie za bardzo to coś Bartku zmieni. Ponowna rejestracja trwa 5min
Bartek, nie pierwszy i zapewne nie ostatni to raz kiedy ktoś swoje prywatne żale, winy, bądź kompleksy próbuje leczyć opisem na aukcji. My jesteśmy już starzy i takie sztubackie zagrywki nie robią na nas żadnego wrażenia. Psy szczekają, karawana jedzie dalej ;)
A może by tak pozew ze strony 7er? :second:
Wciskali czterdzieści tysięcy, może ktoś kupi ten "gabinet" za dwadzieścia kilka tysięcy.
To lepsze niż pozew :RpS_thumbsup:
i z "Łukasza" zrobił się typowy... "Janusz" :D
Ps. nie obrażając nikogo a tym bardziej imienia Janusz :D
Proponuję dać spokój sprzedającemu i życzyć powodzenia w sprzedaży BONDA GABINETA .... tak na marginesie temat stał się nudny , teraz macie nerwy ze zdania które zamieścił sprzedający w tym ogłoszeniu, toć o to w tym wszystkim chodzi aby zrobić szum... dajcie luz i olać temat.
Pamiętajcie nigdy nie wiadomo kto pisze z drugiej strony... Była taka akcja w telewizji skierowana do najmłodszych....