Tutaj link do wydrukowania wniosku w celu zbierania podpisow przeciwko ACTA:
http://referendumacta.pl/lokalne-pun...bioru-wnioskow
Po zebraniu 500 tysiecy podpisow bedzie musialo odbyc sie referendum !
Wersja do druku
Tutaj link do wydrukowania wniosku w celu zbierania podpisow przeciwko ACTA:
http://referendumacta.pl/lokalne-pun...bioru-wnioskow
Po zebraniu 500 tysiecy podpisow bedzie musialo odbyc sie referendum !
Ja uważam że to i tak nic nie zmieni, Tusk już dawno pokazał jak szanuje zdanie polaków
matraks może to Ci otworzy oczy: http://wiadomosci.wp.pl/title,Szwedz...l?ticaid=1dce8
Chociaż pewnie nie.... :)
Polska jest bogatym krajem, zarabiamy tyle ile zarabiają w Chicago, Szwajcarii itd... Brawo dla Premiera! Trzeba tępić biedotę bo śmierdzi na ulicach! Wreszcie Zbyszek H. nie będzie okradany, i jego kolega co płytę niedawno wydał też nie będzie. Na bazarach klasa średnia nie kupi ubrania bo to przecież podróbki wszystko - będą mieli motywację żeby na Wranglery nazbierać. Części też oryginalne z ASO, bo do aut w wieku średnio 10 lat (wszystkie auta w PL) nie przystoi tańszych podróbek wsadzać.
Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha Ha ha
Pozdrawiam!
Ale cieszmy się wszyscy, że kolegę matraks stać na to co orygnalne i to co najlepsze :D
Od dziś będzie żyło się już tylko lepiej... szkoda, że nie wszystkim.
Czy ktoś z Was czytał to:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...380:FIN:PL:PDF
Czy czerpiecie wiedzę z onetu i tym podobnych?
Nie mówie, że ACTA jest super ale nie ma co tak dramatyzować
Czyli jak mnie nie stac na Mercedesa to mam prawo sobie pojsc do salonu, zabrac kluczyki, odpalic samochod i wyjechac bez placenia??
EVAN pamietam jak cos podobnego dzialo sie gdy wchodzilismy do Unii Europejskie. Wizji katastroficznych nie bylo konca. A to zabiora nam wolnosc, a to bedziemy wiecej placic niz dostawac, a Niemcy wszyscko wykupia itd... Do tego Ci co wtedy tak bardzo krzyczeli teraz siedza na cieplych posadkach w Europarlamencie... Taki nasz polski zwyczaj protestowania dla zasady... zawsze przeciw wszystkiemu.
powstał tu mały rozpiździel. Założenia ACTA wg mnie są ok, ale niestety zapisy tej całej umowy ok już nie są. Żadnego wykształcenia w kierunku prawa nie mam ale z teo wszystkiego wynika że nawet jak będziesz tylko podejrzany o dokonanie przestępstwa, np pobranie czegoś tam to twoje dane personalne będą udostępnione właścicielowi danych które pobrałeś. To się w pale nie mieści bo podejrzanym może być każdy w każdej chwili, nie łatwo w takich sytuacjach o pomówienia, nawet jak okaże się że nic nie zrobiłeś to twoje dane i tak już są w łapach obcych ludzi
matraks nawet nie chce mi się Tobie wyjaśniać tego wszystkiego, bo widzę że Ty jak i część społeczeństwa widzi ACTA jako walkę ze ściąganiem plików z netu. Niestety dno jest znacznie głębiej...
Masz chociaż jakieś małe pojęcie ile Polski jest tak naprawdę w obcych rękach? Wydaje mi się, że nie...
Niestety w społeczeństwie jest sporo osób, które uwierzą we wszystko co im podadzą na tacy a nie chce im się samym przekopać trochę papierów i co nie co się dowiedzieć.
Dlatego zostawiam walke o "prawdziwa Polske" takim ludziom jak Ty... A wiesz ile Ameryki jest w rekach Chin i Indii?? Wiesz jaka czesc Niemiec jest w rekach Turkow i Serbow?? A wiesz jaka czesc Anglii jest w rekach Hindosow i Pakistanczykow?? A wiesz jaka czesc Francji jest w rekach Senegalczykow?? A wiesz jaka czesc Ukrainy i Bialorusi jest w rekach Rosjan?? A wiesz jaka czesc Chicago jest w rekach Polakow :)?? Cos mi sie wydaje, ze zaraz sie dowiem od Ciebie i od tego Pana 2 posty nizej pod pseudonimem "Gosc" jak ta nasza ukochana Polska jest rozkradana przez Niemocow i Rosjan...Rowniez chcialbym zaznaczyc, ze nie zycze sobie aby ktokolwiek wystepowal w moim imieniu w obronie moich prawa i mojej wolnosci. Chcesz walczyc o Polske i jej suwerennosc? To rob to pod swoim wlasnym sztandaerem. Nie uzywaj slow "Narod" "prawdziwa Polska" Prawdzwiy Polak". Nie uwazam tak jak Ty, ze wiekszosc spoleczenstwa jest tak glupia, ze nie potrafi wyciagnac wnioskow z tego co widzi. Ludzie potrafia i wyobraz sobie czytaja duzo... Nikt nie potrzebuje "jasnie oswieconego" guru pod nazwa "Anonimowi", zeby zrozumiec ACTA. Chcesz protestowac? To sobie protestu... A Innym daj spokoj. Rzad jest wybrany demokratycznie przez Polakow. Jesli spoleczenstwo samo uzna, ze nas ktos zrobil w balona to ich ocenimy przy wyborach...
No to Tusk idzie do pierdla :) Pirat jeden :D
matraks padłem ze śmiechu po Twoim wywodzie ;D dzięki, zabawny z Ciebie gość ;D
Nie wiem co Cię tak smieszy w wypowiedzi matraksa. Ja tam widzę dużo spraw z którymi sie zgadzam. Jeśli się z tym nie zgadzasz to OK ale nie próbuj wmawiać innym, że jesli mają inne zdanie od Ciebie to znaczy, że nie mają racji. ;)
Co do ACTA zobaczymy jak będzie, sprawa przycichnie i za miesiąc już nikt o tym nie będzie pamiętał, a TV i portale internetowe znajda sobie nowy temat, który znowu "podpali" naród ;)
Moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza, bo to właśnie moja racja jest racja najmojsza ;D
Polecam poczytać... Wkrótce u nas... :faint:
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...wiadomosc.html
najgorsza sprawa z tymi zamiennikami.
to się tyczy też leków...
Zupełnie nie tyczy się to leków. Zamiennik to lek tylko o innej nazwie ale o tej samej substancji leczniczej , np. : Naproxenu występuje pod postaciami leków takich jak :
ANAPRAN
NAPROXEN
Apo-Napro
I tutaj nie ma orginału :) :) :)
Co najwyżej premier może posądzić mnie o avatara na 7er.pl , chociaż mimo, że wredne oczy mało widać ale nie moje :D
Pamiętam jakieś 8-9 lat temu głośne nagonki Policji na domy i sprawdzanie nielegalnych płyt czy gier. Jaki to był popłoch. U mnie na wiosce wszyscy wyrzucali do kosza wszystkie nagrane przez siebie płyty :D
Popłoch był jakieś 2 miesiące potem sprawa przycichła. Oczywiście nikogo nikt nie nachodził ale plotka zrobiła swoje.
Myślę, że tutaj będzie podobnie. ;)
A co do praw autorskich to spróbujcie wrzucić na youtube jakiś filmik z podkładem muzycznym- jakiegoś znanego zespołu.
Czy będzie dostępny mimo, że ACTA jeszcze nie funkcjonuje? Nie.
ACTA wywołała to co wywołać miała ,czyli ogólne poruszenie ,tymczasem mało się mówi o rzeczy bardziej istotnej ,i taki chyba był cel tego zamieszania ,chodzi mi o rozszeżenie uprawnień dla NIK ,bo temat nagle przycichł z powodu ACTA ,włos się jeży http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt...ze_dna___18590 a jest tego jeszcze więcej :(
też jestem tego ciekaw
A co ma zamiennik z licencja produkowany przez legalna firme ze wszystkimi pozwoleniami i oplacajacej wszystkie podatki z zawszonym zlodziejem kopiujacym muzyke i sprzedajacym na jakis stronach typu Megaupload?? Co Ty za bzdury pleciesz? Czekolade tez bedzie mogla produkowac teraz tylko jedna firma? Chleb tez tylko z jednej piekarni bo przeciez z innych to juz beda podrobki? Mylisz pojecia. Pomerdalo Ci sie podrabianie produktow z wolna konkurencja... To juz jakas paranoja nastapila :)
A co do filtrowania takich frajerskich stron jak Fejsbuk, Nasza klasa czy Tlitter to o co chodzi? Uzytwownicy boja sie, ze nie bede mieli prywatnosci? Przeciez to cale towarzystwo samo daje zdjecia przy swoich wypasionych furach, pieknych domach i wspanialych wakacjach na KAraibach, frajerstwo podaje nazwiska, daty urodzenia, adresy zamieszkania i nr telefonow... Chwala sie gdzie pracuja, z kim pracuja, ile zarabiaja... Informuja wszystkich gdzie chodza do kina, kiedy ostatnio byli odwiedzic bacie na Mazurach i kiedy ich dzidzius ostatnio robil kupke... A teraz chca prywatnosci?? we lbach sie juz poprzestawialo tym krzykacza od tego netu ;) Nie mam konta na zadny z tym portali wiec nie mam problemu.
Zabawni to sa dorosli faceci, chodzacy po ulicy wieczorem w maskach klaunow... Ostatnio tych klaunow pelno sie szlaja... Cyrk przyjechal do Poznania i Kielc? I dlaczego ci panowie w tych maskach tak demoluja miasta?
trzeba, trzeba... Bo zwariujemy niedlugo :)
Dobrej nocy,lub ranka :D
Jest dużo prawdy z którą się zgadzam ale niezaprzeczalnie nie było debaty publicznej na ten temat.
Jeden z najbardziej kontrowersyjnych przepisów tej umowy przewiduje "możliwość wydania przez właściwe organy dostawcy usług internetowych nakazu niezwłocznego ujawnienia posiadaczowi praw autorskich informacji wystarczających do zidentyfikowania abonenta, co do którego istnieje podejrzenie, że jego konto zostało użyte do naruszenia" praw związanych ze znakami towarowymi, praw autorskich i pokrewnych.
Nie wiem czy funkcja "quote" będzie legalna :) jest umowa ACTA są zapisy (w mojej ocenie zbyt ogólnikowe) i wydaje mi się, że brak sprecyzowanych aktów wykonawczych, które precyzują np. terminologię definicji zawartych w porozumieniu rozumiane zbyt ogólnikowo. Dla przykładu ja na forum napisałem "złotą myśl" o układzie chłodzenia na podstawie lat doświadczeń a Ty napiszesz to na innym forum bez mojej zgody to ja na podstawie porozumienia ACTA zarządam Twoich danych abym mógł podać Ciebie do sądu bo zgłoszę ten fakt administratorowi który będzie musiał udostępnić Twoje IP , potem dostawca usług internetowych na podstawie logów użytkowników którzy używali dany IP w danym czasie udostępni mi Twoje dane a ja ruszę z tym do sądu. Ale być może tak nie będzie :) tego nie wiem bo społeczeństwo do momentu incydentów polegających na rozgłoszeniu problemu ACTA zaczęło sie tym interesować.
W mojej ocenie jeżeli tak bardzo zależy krajom UE na osłabieniu pozycji Chin to trzeba podejmować decyzję z jajami nie patrząc na konsekwencje polityczne. Porozumienie w sumie załatwi temat od dupy strony bez nazwisk / stanowisk. Podróbki głownie idą z CHIN i to bardzo denerwowało Japoński rynek elektroniczny ... i tak to się zaczęło. Przy okazji bólu palca obcięli jaja i powiększyli biust.
Coś takiego w formacie A5 na tylną szybę w aucie?
Co Ty się tak podniecasz???
Produkujesz w domu jakieś Jo! Jo! I sprzedaż płyt nie idzie, że tak bronisz ACTA?
Na co liczysz, że później Ci gówniarze co, co wieczór palą jonta pod blokiem pobiegną później kupić płytę bo nie mogą ściągnąć mp3 z internetu?
Zastanów się po jaką cholerę światu jest to potrzebne?
Po to aby złodzieje z USA mogli gnębić ludzi na całym świecie! Po co to komu o jakich piratach rozmawiamy.
Dzisiejsze prawo surowo każe piratów i wystarcza w zupełności, odpowiednie służby powinny ścigać przestępców a politycy nie powinni gnębić społeczeństwa.
To wojna w której mogą być tylko ofiary.
Nie wiem, może filmy DVD zaczną kupować gównairze co mają 16 lat i teraz oglądają DIVX na swoich laptopach wieczorami...
Zastanów się co Europie może dać ACTA? To bzdura.
Chciałem teraz skorzystać z łatwego uploadu mojej instrukcji podłączenia ringów SMD z modułem DRL, bo forum nie przyjmie mi prawie 12MB pliku PDF i co się okazało? Że po wejściu do pierwszego lepszego serwisu znanego wszystkim od zawsze moi oczom ujrzało się to:
http://www.megaupload.com/
a większość innych nie działa!
Koniec swiata... Megaupload nie dziala :( Co ja teraz zrobie? Co zrobia teraz te biedne dzieciaki co wieczorami na laptopach filmy ogladali? Z ACTA swiat juz nie bedzie wygladal tak jak dotychczas. Swiat stoi na skraju katastofy! Boze nie ma Megaupload...
EDIT: A tak na powaznie to zalozyciel Megaupload odsiedzial swoje za poprzednie przestepstwa takie jak paserstwo, wyludzenia kredytow i spekulanctwo... Bronmy nadal przestepcow... http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...wiadomosc.html
:D:D:D co post matraksa to padam ;D
Może jak coboss napisał powiedz nam co tam za jo jo produkujesz ;D
A ja znalazłem filmik, na którym najmłodsze pokolenie pokazało gdzie ma umowę z ACTA: http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7z...ayer_embedded#!
ZAMKNIECIE serwisu to jedna strona medalu,ale po włąścicielu zostały całekiem fajne zabawki
http://moto.wp.pl/gid,14189174,img,1...iazdjecie.html
ADASIO, a czym tu sie podniecac? Przeciez wlascicielem byl krol podrobek :) Wiec te Mercedesy, Cadillac czy Mini to tak naprawde chinskie podrobki... Przeciez ten pan twierdzil, ze podrobka to tez dobra rzecz :D Podrabiane samochody, podrabiane domy, podrabiane zegarki, pewnie dziewczyny tez mial podrabiane... Takie z plastiku i gumy ;) Ale za to teraz bedzie mial prawdziwych kolegow... W wiezieniu... Ci koledzi teraz mu zapewne zastosuja MEGAUPLOAD :) Co noc...
Mariusz E38 jak tam wasza walka wyzwolenczo-narodowa? Pojmaliscie jakiegos Niemca albo Ruska co Polske chcial wykupic?