a sprawdziłeś zaworek w puszcze od filtra oleju???? który utrzymuje ciśnienie oleju na wolnych obrotach???
Wersja do druku
a sprawdziłeś zaworek w puszcze od filtra oleju???? który utrzymuje ciśnienie oleju na wolnych obrotach???
Pewnie 21 na ryskunku http://www.realoem.com/bmw/showparts...14&hg=11&fg=30
A jakieś real foto? :P
nie nie mam real foto ale jak otworzysz puche i wyciągniesz filtr oleju to od razu go widac na dnie
no i co jakies postępy???
Rozbierz pompę oleju.
Ostatnio kilka pomp wymienialiśmy na warsztacie, bo były pozacierane
i wszystko jasne po sciągnięciu lewej głowicy na trzech pierwszych cylindrach jest barrrdzo duży luz między tłokami a cylindrami tzn.jak tłok jest w dolnej pozycji to mogę nim ruszać na boki około 0,3 do 0,8 mm(klik klik) oraz mechanik stwierdził że cylindry są pokryte jakimś tam materiałem-już nie pamiętam nazwy i jest on wytarty oraz same cylindry-trzy pierwsze maja naprawde wielkie rowy!!! mam nadziej że wytłumaczyłem to jasno :)
takze jestem w trakcie poszukiwan golego slupka m62 tu pilnie!!!
panowie pomozcie kto moze posiadac golz slupek m62tu???
Nilkasil się skończył w takim razie :(
Smutne trochę, ale że nikt tego nie wykrył ??
Ogólnie można sprawdzić takie rzeczy po próbach ciśnienia, oraz próbie olejowej za pomocą kamery.
Poszukaj gościa z gliwic, on zajmuje się obrotem częściami do BMW, na imię ma Darek, na allegro chyba miał nick Dasras84.
Wie co kupuje i też wie co sprzedaje.
Sprawdź ten trop.
Pozdrawiam
Konrad
A co to ma wspolnego z ciśnieniem oleju...wlaśnie przez brak ciśnienia są takie rewelacje,że nikasil się skończył a nie brak nikasilu powoduje za niskie ciśnienie oleju...brak ciśnienia oleju jest powodowany czym innym a teraz znaleźliście tylko efekt jaki został spowodowany przez złe smarowanie...szukaj dalej Przyjacielu bo z nowym blokiem za niedługi czas będzie to samo...
Kolego jak zakończyl sie temat znikającego ciśnienia olejju?