tak wogole to wersji e38 jest troche
Europa
USA
Poludniowa Afryka
do tego dochodza jeszcze wersje Wielkiej Brytanii oraz Japoni..
Wersja do druku
tak wogole to wersji e38 jest troche
Europa
USA
Poludniowa Afryka
do tego dochodza jeszcze wersje Wielkiej Brytanii oraz Japoni..
Słuszna uwaga, Krzychu.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Ludzie często o tym nie wiedzą, bo w Internecie najłatwiej o obrazki amerykańskich E38... :D
Wydaje mi się, że na Bliski Wschód też musiały być inne specyfikacje (choćby ten układ chłodzenia) i przypuszczam że na Skandynawię też.
michal_5000 dzieki za linki.
Żaden problem, funkcja "Szukaj" ;)Cytat:
Zamieszczone przez ACS
Jeśli to nie tajemnica - czemu tak zgłębiasz temat, rozważasz import zza wody?
Nie polecam :]Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Przy obecnym kursie dolara i sposobie odprawy celnej oraz opłatach trzeba mieć dużo zaparcia by w tej chwili rzucić się na tę zabawę. Jeszcze te 1,5 roku temu było łatwiej.
podobno jest problem z podlaczeniem do kompa wersji amerykanskich. Jeden koles z wrocka mial ladnego 740iL na sprzedaz, jeden od nas byl nawet wstepnie nim zainteresowany (tzn samohcodem ;D )
;DCytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Problemu pewnie nie ma, o ile ma się odpowiedni soft... ;DCytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Po Warszawie jeździ jedno białe 740iL - oryginalny poliftingowy amerykanin. Adam, Anatol i ci bliżej Bawarii Motors znają to auto.
@Gioco - dokładnie, 1.5 roku temu wiele spraw wyglądało inaczej :). Ja akurat śledzę te sprawy dośc regularnie.
Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Tak rozważam taki temat,co do kursu dolara to mam te po dobrej cenie kupowane.W grudniu wybiorę się do Niemiec,jak nic nie kupie to chyba sprowadzę z us.
Taniej Ci to raczej nie wyjdzie - nie tylko o kurs tu chodzi. Akcyzę płacisz w złotówkach po kursie obecnym... tak samo cło i VAT.
Wydaje się, że raczej Niemcy będą dobrym rozwiązaniem. :)