Sylwuś nawet palniczek pomijamy, klucz da wiecej niz młotek, przynajmniej w przypadkach gdzie uczestniczylem, a gdyby tak jeszcze zrobic taką koncowke na klucz pneumatyczyny!!! 2 razy w prawo 2 razy w lewo i po klopocie
Wersja do druku
Sylwuś nawet palniczek pomijamy, klucz da wiecej niz młotek, przynajmniej w przypadkach gdzie uczestniczylem, a gdyby tak jeszcze zrobic taką koncowke na klucz pneumatyczyny!!! 2 razy w prawo 2 razy w lewo i po klopocie
Masz rację. Akurat w e38 jest opcja na kluczyk. Ale w innych eXX nie ma takiego dobrodziejstwa więc palniczek albo młotek i śrubka wspomagana WD40 spokojnie dadzą radę ;)
A co na to KillerBMW ??
Pewnie porzuci samodzielną robotę i pojedzie na warsztat :D
Dziekuje za rady, amortyzatory wyjete w zasadzie chcialem wymienic sprezyny, aby oddzielic amortyzator wlozylem pret w otwor amortyzatora i po kilku uderzeniach mloteczkiem 10kg :) amortyzator zostal wyjety. Reszta bez wiekszych problemow. Dziekuje i pozdrawiam :)
...........................
sylwek7 - nie korzystam z warsztatów :-) , z racji zawodu i doświadczenia życiowego mam uprzedzenia do warsztatów (autoryzowanych też ). Oczywiście, że mogę sam demontować i oglądać, ale dobrze czasmi poznać doświadczenia innych. Bardzo dziękuję raz jeszcze i wszystkich pozdrawiam :-)
I tu podepnę się pod temat. Mam nivo wsadzone i czy da się wsadzić zwykłe amory?
Tak da się, ale trzeba amorki zmienic ze sprężynami i zaślepić przewody od NIVO. Nie lepiej wymienic amorki? No chyba ze jeszcze EDC masz do szczęścia :)Cytat:
Zamieszczone przez joe white
Może głupie pytanie ale po czym to poznać ?Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Wcale nie głupieCytat:
Zamieszczone przez joe white
Poznasz po przełączniku na panelu srodkowym czy jest S EDC czy nie ma. Na amorkach też widać, ale najważniejszy jest przełącznik ;)
Nie mam takiego przełącznika. Mam DSC ale to co innego przecież. Czyli mogę wpakować zwykłe amory ale sprężyny też trzeba robić ? A jak zaślepić węże i czy nie będzie mi komputer świrował w związku z taką operacją?
Świrować nie będzie :)
Pytanie ponawiam - po co ta operacja?
DSC jest - i świetnie! Bardzo pomocna sprawa