Ja bym też tego ne ruszał dużej poprawy osiągów też nie będzie a 7er nie jest do latania po torze niestety :)
Xsilver to 540i czasem nie jest touring??
Wersja do druku
Ja bym też tego ne ruszał dużej poprawy osiągów też nie będzie a 7er nie jest do latania po torze niestety :)
Xsilver to 540i czasem nie jest touring??
Tak to było kombi - ale nie to - http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10061301
Tamto jest w kolorze zielonym i z welurem i na oko w trochę lepszym stanie ...
Sam miałem e32 750i w manualu 6 biegowym. To auto to był potwór. Dynamika bez porównamia do automatu. Na 4 biegu bez duszenia silnika od 40 km/h do tych 160 trwało chwilkę dosłownie. Była zresztą do sprzedania na allegro parę m-cy temu za 11tys na kup teraz. Śliczne auto. Potwór. znajomy z Niemodlina pod Opolem ją wystawiał. Auto 100% sprawne. Mogę popytać o nią jakby ktoś był zainteresowany...
Jeśli bordowy metalik i w gazie to kojarzymy ;)Cytat:
Zamieszczone przez marcindrift
To auto to byl gruz. Jedynadobrarzecz to skrzynia. Chodzil na 6 garow, walonyw tyl, w przod, rost, wlasciciel opowiadal chore rzeczy. Dawalem za nia 8tys, nie zgodzil sie mimo, ze motor byl na smietnik. Jego syn wymontowal bak paliwa zeby poprawic osiagi :hah:
Jak widze jak jezdzi e38 4,0 manual i po tym jak mielismy 850 manual uwazam, ze e32 bylaby super z 6 gang, przede wszystkim nie bylaby takim mulem jak jest na automacie.
Ja mimo wszystko będę obstawał że goście z BMW mieli jakieś przesłanki wkładając w motory od 4l tylko automaty.
Chyba jedynie swoją głupotę - świadczy o tym fakt że w e38 już montowali 740 w manualu ...Cytat:
Zamieszczone przez Przemik
Chyba byli zachwyceni nowymi 5-cio biegowymi automatami w e32 i stwierdzili że wszyscy je pokochają i nikt nie będzie chciał manuala - ale okazało się że jest spora grupa użytkowników lubiących machać pogrzebaczem w podłodze i cieszyć się pełnymi możliwościami 4.0 .
W sumie masz chyba rację. Szczególnie po tylu latach manual wydaje się dużo mniej upierdliwym urządzeniem. Pozostaje tylko kwestia przełożenia skrzyni, bo chyba za bardzo nie ma z czego :/
ja kiedys w innym aucie (niepowiem bo zaraz bedziecie sie smiac) chcialem zeszlifowac flansze skrzyni i wstawic zrobioną obrecz z grubej blachy ktorą przykrece do silnika a pozniej do skrzyni, taka redukcja, tez by chyba dzialało :) mozna w ten sposob laczyc rozne skrzynie z roznymi silnikami, no i kwestia dociskuCytat:
Zamieszczone przez xsilver
Czesto robi sie tak w motorze 2jz to jest tzw bell housing. POpularne i madre. Do 5.0 puz wklada skrzynie z m30.