Więcej szczegółów podam jak się zakończy powiem tylko że wcale auta nie odebrałem i sprzedający teraz próbuje na mnie sądowo wymusić kupno tego samochodu. Fakt okazałem się naiwny wierząc właścicielowi więc mam nauczkę na przyszłość.
Wersja do druku
Więcej szczegółów podam jak się zakończy powiem tylko że wcale auta nie odebrałem i sprzedający teraz próbuje na mnie sądowo wymusić kupno tego samochodu. Fakt okazałem się naiwny wierząc właścicielowi więc mam nauczkę na przyszłość.
Z tego co wiem to jeśli opis auta jest niezgodny ze stanem faktycznym to nie masz obowiązku jego zakupu.
oczywiście ze nie ma sprzedający szans wygrać w sądzie. Tu wiele rzeczy nie pasuje - lakier perła metalizowany, systemy trakcji i pewnie wiele innych. Ciekawe czemu był robiony lifting - właściciel z pasją czy buuuum.
A z ciekawości, widziałeś to auto na oczy czy tylko z fotek i wystarczyło cie zapewnienie ze to co napisał to prawda?. jednym słowem jestes odwazny :roll:
Jeśli kupił auto na podstawie fotek i zapewnień to można przyjąć, że doszło do oszustwa ze strony sprzedającego. Gorzej, gdyby została podpisana umowa, bo w niej zazwyczaj jest zapis, że stan pojazdu jest kupującemu znany....Cytat:
Zamieszczone przez komando
Jest też zapis że sprzedający nic nie zataił ;) Także jest gorzej ale nie jesteś na z góry przegranej pozycji :) Trzeba walczyć, nie ma wyjścia :evil:Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
trzeba walczyc nawet jak jest podpisana umowa! jakis rok temu znajomy wygral sprawe w sadzie wlasnie o stan samochodu niezgodny z opisem samochodu! takze wszystko jest mozliwe wiec nie dajcie robic z siebie idiotow!
tak swoją droga, sprzedający pisze o kredycie, którego nie dostałeś. jeśli to prawda, to nie szukasz dziury w całym na siłę? pewnie prawdy się nie dowiemy, ale kto kupuje auto przez "kup teraz"?Cytat:
packman1986 (32) (Kupujący) Negatywny czw 16 kwi 2009 11:24:39 CEST 594030735
Pokaż
UWAGA OSZUST!!! Proszę uważać na tego użytkownika nie podaje prawdziwego stanu sprzedawanych samochodów. Kłamie w rozmowie a gdy prawda wychodzi rzuca oskarżeniami. Każdemu odradzam kupno samochodu z tego komisu.
[Odpowiedź z:czw 16 kwi 2009 11:48:44 CEST] Z allegrowiczem packman1986 wystapiłem na drogę sądową.Kupił pojazd w licytacji bez zadnego kontaktu ze mną lecz nie otrzymał kredytu i dlatego nie wywiązał się z transakcji. Nawet nie był na miejscu obejrzeć auta.I OSZUSTEM JESTES TY!!!!
Dla mnie sprawa dziwna, ten rocznik za te cenę nawet 15000tyś zł jest gośc gotowy oddac :roll: to rodzi powazne podejrzenia, i tak jak napisałem jestes odważny, na kup teraz to można kupic żarówkę , jak nie przypasuje to rzucisz w kont i kiedyś sie przyda, ale samochód :o
Bez obrazy ale TUTAJ był poruszany temat tego auta, gdybyś zajrzał do tego postu to byś wiedział w co sie pakujesz.
Teraz to można Ci tylko powodzenia życzyć i żeby sie wszystko dobrze skończyło