-
Szukam szukam i nie mogę nic wymyślić.
Spróbuje jeszcze raz podmienić panel, na ten który siedział oryginalnie chodź nie wiem co to pomoże, bo ten panel który mam teraz ma ten sam numer.
Mam prośbę. Czy ktoś mogły zobaczyć jaka temperaturę ma obudowa od EZ gdy jest ustawione chłodzenie na maksa (zamknięty przepływ płynu).
Ja swoje EZ podłączyłem na krótko, ale są tak gorące że nie można ich dotknąć i zastanawiam się czy to normalne.
-
Jeśli na krótko działają to trzeba testować.
Próby robisz na pozycji kluczyka 1 lub 2 i z odłączonym klimatronikiem.
Sprawdź "wydajność prądową" przewodów zasilających zawory.
We wtyczkach EZ przewód czerwono-żółto-zielony to plus i do niego podłącz jakiś odbiornik prądu
np żarówkę od stopu ale masę weź 'nie z wtyczki'. Jeśli ochoczo się zaświeci i jasno to raczej
przewód będzie wydolny prądowo.
Podłącz wtyczkę do EZ i do drugiego przewodu w kostce, to jest żółto-fioletowy lub żółto-brązowy,
podłącz masę bezpośrednio z karoserii lub silnika lub skąd tam zechcesz i powinien klapnąć zawór.
Jeśli tak to idziesz do kabiny i we wtyczce z największą ilością pinów odnajdujesz piny 20 i 21.
Powinny mieć takie same podwójne kolory jak przy wtyczce EZ. Podajesz na nie masę, zawory powinny się odezwać.
Jeśli dojdziesz tego momentu i zawory się odezwą to problem jest w panelu.
W innym przypadku będzie wiadomo w którym kroku jest problem i się pomyśli co dalej.
-
Może kolega opowie jak tam postępy?
-
Byłem na wakacjach teraz i nic nie ruszałem. Może jutro podłubie to napisze co i jak