U mnie 500zl.
Pzdr
Wersja do druku
U mnie 500zl.
Pzdr
600-700zł warsztat.
Dużo rzeczy związanych ze sobą więc razem koszty mniejsze - u nas jakieś 500 PLN z geometrią .
To chyba jednak widze w piz** że przepłaciłem za tą robote... na dodatek tak jak bingo pisze, rzeczy powiązane ze sobą więc nie miał tak duzo rozkręcania, wkurwiłem sie teraz....
Nie masz co się wkurzać teraz, ważne aby wszystko było dobrze poskładane. Czasem z pozoru proste rzeczy bardzo łatwo spierdzielić ;), szczególnie przez np. malarzy,fryzjerów itp. dorabiających w pseudo warsztacie ;)- bez urazy dla użytkowników wyuczonych w tych specjalizacjach ;)
U ogarniętego "małego" mechanika z rodzaju "garażowych" - ze 3-4 stówki. W warsztacie właściwie to od 700 w górę (a górnej granicy nigdy nie ma ;) )
Sorki ale gdybym to robił poza warsztatem, nawet w moim garażu dla kogoś to szacunek do mojej pracy i moich umiejętności nie pozwoliłby mi zejść poniżej 500, moim zdaniem za 300 to robi to desperat nie urazajac nikogo.
amortyzatory tył
- amortyzatory przód
- wahacze przód 4szt
- łączniki stabilizatora 2szt
- drążek środkowy
- gumy drążka
- tarcze hamulcowe przód oraz klocki
- wymiana oleju silnikowego
- wymiana pasków klinowych 2szt
- jakieś pierdoły przy elektryce
Amortyzatory tył :
Do wyjęcia kanapa wraz z oparciem tył, odkręcenie pasów, demontaż bocznych paneli (tych z lampkami),tylna półka plus klipsy (przy dsp wyjęcie głośników, ewentualnie odkręcenie rolety tylnej 3x 8mm nakrętka od strony bagażnika), dalej nakrętki amortyzatora. Zdjęcie kół odkręcenie dolnych śrub amorów, wybicie "wypustek" amorów o ile nie są zapieczone w piaście, odkręcenie "górnych wahaczy w celu wyjęcia amora. Demontaż plus montaż sprężyn, odbojników na nowym amortyzatorze plus zebranie wszystkiego do kupy i doprowadzenie do stanu oryginału żeby nic nie odstawało i wszystko było na swoim miejscu.
Amortyzatory przód:
Demontaż plus montaż sprężyn sprawdzenie górnych łożysk amortyzatorów. Reszta pracy łączy się z wymianą zawieszenia i tarcz.
Hamulce przód:
Wymiana tarcz, klocków sprawdzenie tłoczka zacisku.
Zawieszenie:
Najgorzej z tym drążkiem środkowym.
Olej silnikowy:
Wiadomo co i jak. Szybko i sprawnie
Wymiana pasków klinowych 2szt:
Osłona wentylatora plus wentylator do wyjęcia (miejmy nadzieje, ze śruba wisco nie jest zapieczona na pompie wody) reszta jak na dłoni.
Odłączenie instalacji lpg:
Z tego co widzę w opisie masz 750-tkę tak więc: Odłączenie listw wtryskowych, zaślepienie otworów w kolektorze ssącym x12 (nie wiem czy robili to z demontażem kolektora, czy też bez), demontaż reduktora-parownika plus miedzianych przewodów gazowych oraz węży wodnych, wyjęcie butli, sterownika instalacji. Demontaż wiązki lpg (wylutowanie kilku "kabelków")
Moim zdaniem Jeżeli chodzi o poprawne wykonanie usługi, oraz pracę po godzinach to Panowie powinni zatrzymać się na 700-750zł ale, że kolega przyjechał 750-tka z silnikiem v12 to postanowili dodać te 150zł więcej.... BTW. Jeżeli ktoś chce wymienić mi amortyzatory przód plus kilka elementów zawieszenia, tarcze plus klocki plus okładziny ręcznego tył, podporę wału, plus paski wielorowkowe za 300zł lub 500zł z fakturą z zakładu oraz ustawieniem zbieżności gdzie takowa usługa kosztuje ok. 120 zł to tylko proszę o adres i termin kiedy mam się zgłosić :)
Pozdrawiam
amortyzatory tył
- amortyzatory przód
- wahacze przód 4szt
- łączniki stabilizatora 2szt
- drążek środkowy
- gumy drążka
- tarcze hamulcowe przód oraz klocki
- wymiana oleju silnikowego
- wymiana pasków klinowych 2szt
- jakieś pierdoły przy elektryce
Amortyzatory tył :
Do wyjęcia kanapa wraz z oparciem tył, odkręcenie pasów, demontaż bocznych paneli (tych z lampkami),tylna półka plus klipsy (przy dsp wyjęcie głośników, ewentualnie odkręcenie rolety tylnej 3x 8mm nakrętka od strony bagażnika), dalej nakrętki amortyzatora. Zdjęcie kół odkręcenie dolnych śrub amorów, wybicie "wypustek" amorów o ile nie są zapieczone w piaście, odkręcenie "górnych wahaczy w celu wyjęcia amora. Demontaż plus montaż sprężyn, odbojników na nowym amortyzatorze plus zebranie wszystkiego do kupy i doprowadzenie do stanu oryginału żeby nic nie odstawało i wszystko było na swoim miejscu.
Amortyzatory przód:
Demontaż plus montaż sprężyn sprawdzenie górnych łożysk amortyzatorów. Reszta pracy łączy się z wymianą zawieszenia i tarcz.
Hamulce przód:
Wymiana tarcz, klocków sprawdzenie tłoczka zacisku.
Zawieszenie:
Najgorzej z tym drążkiem środkowym.
Olej silnikowy:
Wiadomo co i jak. Szybko i sprawnie
Wymiana pasków klinowych 2szt:
Osłona wentylatora plus wentylator do wyjęcia (miejmy nadzieje, ze śruba wisco nie jest zapieczona na pompie wody) reszta jak na dłoni.
Odłączenie instalacji lpg:
Z tego co widzę w opisie masz 750-tkę tak więc: Odłączenie listw wtryskowych, zaślepienie otworów w kolektorze ssącym x12 (nie wiem czy robili to z demontażem kolektora, czy też bez), demontaż reduktora-parownika plus miedzianych przewodów gazowych oraz węży wodnych, wyjęcie butli, sterownika instalacji. Demontaż wiązki lpg (wylutowanie kilku "kabelków")
Moim zdaniem Jeżeli chodzi o poprawne wykonanie usługi, oraz pracę po godzinach to Panowie powinni zatrzymać się na 700-750zł ale, że kolega przyjechał 750-tka z silnikiem v12 to postanowili dodać te 150zł więcej.... BTW. Jeżeli ktoś chce wymienić mi amortyzatory przód plus kilka elementów zawieszenia, tarcze plus klocki plus okładziny ręcznego tył, podporę wału, plus paski wielorowkowe za 300zł lub 500zł z fakturą z zakładu oraz ustawieniem zbieżności gdzie takowa usługa kosztuje ok. 120 zł to tylko proszę o adres i termin kiedy mam się zgłosić :)
Pozdrawiam