Popatrz sobie na poniższy film. Z twojego opisu wynikają podobne objawy.
http://www.youtube.com/watch?v=FSCFMDutgkk
Wg mnie tak jak napisałem wyżej, padła Ci odma.
TUTAJ masz kilka wskazówek nt wymiany.
Wersja do druku
Popatrz sobie na poniższy film. Z twojego opisu wynikają podobne objawy.
http://www.youtube.com/watch?v=FSCFMDutgkk
Wg mnie tak jak napisałem wyżej, padła Ci odma.
TUTAJ masz kilka wskazówek nt wymiany.
Wczoraj samochód pojechał do PIM BMW Kraków wiec czekam na diagnozę i opisze wszystko
Samochód odebrany wymienione świece kopułki kompresja podobno jest ok.. No i 3 dni spokoju teraz znowu na nowo to samo buja na zimnym szarpie gdy równo trzyma się gaz obojętnie na którym biegu...;/ pomoże ktos...dodam ze obroty czasami trzyma czasami faluja dzisiaj rano długo kręciła żeby odpalić odpalila obroty ok ale dźwięk silnika jak by go cos mulilo..;/
Witam po miesiącu pobytu samochodu w warsztacie PIM BMW Krakow wymienili wtryski i informacja od "fachowców" teraz będzie dobrze i owszem było od odebrania samochodu o godz 18 i do odpalenia go ponownie o 7rano jak dalej faluje... Zlokalizowalem wycieki itd wyciek oleju pod deklami uszczelka w trakcie wymiany wyciek płynu chłodniczego waz od gazu z woda coeknie.. Teraz dalszy problem na zimnym trzesie audem dlawi go strzela z wydechu im zimniej tym gorzej jeśli pogoda jest w okolicach 20st to autko chodzi spoko ale tak jak teraz na - jest to masakra odpala na strzał ale chodzi dłużej jak kulawe...
Pomoże ktos ?? Dodam ze stwierdzili iz odma jest sprawna..
Witam każdy pisze o problemie nikt nie pisze o rozwiazaniu ... Wiec mój samochód przeżył leczenie w PIM BMW KRAKOW chłopaki niestety nie poradzili sobie samochód łącznie był u nich prawie dwa miesiące wymiana świec wtryskowe itd....bez efektu.. Iz informowalem ich o moich przypuszczeniach nie sprawdzili szczelności kolektora ssacego..samochód pojechał do kliniki bmw w opocznie diagnoza trwała 5/10min naprawa na miejscu 3 godz samochód odrzyl a koszt naprawy nawet nie 1/8 z tego co zostawiem w PIM BMW KRAKOW a zaplacilem im za wymianę dobrych czesci na dobre ;) a cenę wtrysku każdy z nas zna jaka jest ;) dziekuje Panu Radkowi z Opoczna
Kupiłeś siódemera z V8 to teraz nauczysz się o nim trochę, nie jesteś 1 i ostatnim który zostawił kupę kasy i nic nie naprawione. Po to masz forum i Youtuba żeby samemu ogarnąć część swojego auta przede wszystkim dolot, świece i te Twoje "kopułki":P. Ciesz się póki chodzi a przy okazji przygotuj się na kolejne kłopoty i samemu ogarniaj.
Pozdro