-
Prz wzmacniaczu mam 12,2 ale tylko jeżeli kluczyk jest w pozycji 1 lub 2 (pracujący silnik) W pozycji 0 i bez kluczyka 0 :) Czy to jest prawidłowo? Bo jeżeli tak to jaką funkcje pełni ten wzmacniacz przy kodowaniu?. Jezeli kodujemy kluczyk według instrukcji: na pozycji 1 na 5 sek potem wracamy na pozycje 0 (czyli nie ma pradu) przy otwieraniu zamkniętego samochodu tez mamy tam 0.
-
Sprawdź puszkę pod tylą kanapą a dokładnie oparciem. Może ona nie ma zasilania. Powinna mieć jedno stałe i jedno po pierwszej pozycji kluczyka.
http://www.bmw-planet.com/diagrams/r...s/G_277104.png
-
Więc tak w kazdej pozycji kluczyka jest napięcie x2 tylko ,ze na pozycji 0 nie przekracza 11.40 a na pierwszej i drugiej pozycji dobija do 12. Wiec nie mam pojęcia co dalej ;)
-
Nie mierz napięcia tylko prubówką sprawdzaj.
-
Panowie, odgrzewam. Jakiś czas temu rozkodował mi się pilot w kluczyku i nijak nie mogę go ponownie sparować z autem. Kiedyś nie było problemu z parowaniem.
Otwieram z zamka i już przestaje mnie to bawić. Jest jakiś specjalny bezpiecznik, który może za to odpowiadać niż te w skrzynce pod maską i w bagażniku przy aku? Czy pozostaje moduł komfortu?
-
Zacznij od sprawdzenia pilota. Ewentualnie spróbuj od kogoś przyuczyć pilota. Moduły komfortu też padały w ten sposób. Jak kluczyk nowego typu to 90% na to że jest uszkodzony. Sporo ich naprawiam.