-
Posprawdzałem i pomierzylem, odłączyłem akumulator i podałem nawet napięcie na kabel, ktory załącza sprężarkę, żeby sprawdzić, czy na przekaźniku w tej małej skrzynce na lewym nadkolu jest napięcie i dupa. Nie ma zadnego napięcia. I tu mam dylemat, co może być winne temu, że nie ma napięcia? Ewentualnie który przekaźnik odpowiada za napięcie na sprężarce? I czy czujnik obrotów w sprężarce w M60 ma jakieś znaczenie na napięcie? Pomóżcie, bo już nie wiem co myśleć.
-
Mam pytanie, gdzie znajduje się przekaźnik/moduł który steruje pracą sprężarki? I czy brak czujnika obrotów w sprężarce ma jakieś znaczenie?
-
A nie możesz oddać auta do elektryka, skoro nie ogarniasz sam tematu.
Uwierz mi, że taka usterka dla dobrego elektryka zajmie 30 minut, jeżeli dasz mu schemat, który Ci podesłałem..
-
Do elektryka nie chcę oddawac, bo uwielbiam samemu grzebac przy e32, ale z racji tego iż się przygotowuję do matury nie mam zbyt wiele czasu na takie zabawy. Dlatego pytam się was na forum, bo od tego też to jest :)
-
Panowie komputer diagnostyczny wyświetla błąd nr 77 (Uszkodzony czujnik temp. powietrza) wskazuje on -49C.
Który to jest czujnik i gdzie on się znajduje? Bo przez niego klima nie potrafi ruszyc.
-
Czujnik jest w zderzaku za kratką haka holowniczego z przodu oczywiście.
-
Z prawej strony obok halogenu. Żeby go wyjąć musisz sie dobrać do niego od tyłu zderzaka a nie z przodu. Odnajdziesz go łatwo, bo dochodzą do niego przewody.
-
Ten czujnik to wiem gdzie jest, ciekawi mnie czy jest jeszcze jakiś inny czujnik temp. zewnętrznej? Coś mi się obiło o uszy, że jest jeszcze jakiś w podszybiu?
A jeśli chodzi o ten w zderzaku, to niby pokazuje realną temperaturę +/- 1.5C, choc czasami pokaże -4, -6 i to jest dziwne
-
Jest jeszcze czujnik temperatury specjalnie do kompa IKHA z tego co pamietam. Powinienes go widziec na schematach jakie Ci dalem. Nie wiem gdzie jest zlokalizowany, bo nigdy mi nie padl.
Ten w zderzaku jest tylko do OBC.
-
No o ten czujnik mi chodzi, albo on mi padł, albo mam przerwę w wiązce