Mi kwota 1400 zł wydaje się tez za mała by zrobić to jak należy....
Wersja do druku
Tak wmawiajcie mi ile zapłaciłem i co robiłem przy rozrządzie! Rozrząd robiłem w warsztacie i kolegi Szeryfisch znanego z forum A8team. Wziął za robotę 500zł a za części, Ina continental, pompa rouville, termostat itd, zapłaciłem ponad 1000zł, więc ok 1400zł przesadziłem, wyszło ok. 1600 i robione było przez profesionalistę.
oglądałem co było w danym momencie na rynku - w każdej cenie (rozrzut potężny - chyba od 15 do 35 tys egzemplarze).
co jest bzdurą? picie oleju i powracające z nim problemy na forum A8 to bzdura? wymiana rozrządu to mniejszy kłopot niż w M62, którego temat nie dotyczy?
m62 nie ma potencjału? są nawet dedykowane komplety typu plug and play z kompresorami (3000 usd i jest twój;)... ile tego lata bokami w e30? ja nie twierdze ze jeden jest lepszy od drugiego. ale picie oleju i kłopoty jak to w każdym aucie z nalotem >300 tys km są. i nie nazywałbym tego bzdurą. 4.2 chleje olej, m62 regularnie wywala odme :) itp itd. jednak po lekturze forów i rozmowach z właścicielami - więcej zadowolonych opinii odnotowałem u właścicieli m62 (tak jak wynikało z wątku który linkowałem). ot co. dalsze udowadnianie to jak szukanie wyższości świąt...
faktem jest że 4.2 to prawdziwe V8 i brzmi potencjalnie 2 razy lepiej niż M62...
dalej - nie piszę o estetyce wnętrza, a o jakości i trwałości materiałów. w życiu nie widziałem tak zakatowanego fotela kierowcy w żadnym e38, jak widywałem praktycznie w każdym A8 D2, które oglądałem. tak samo powycierane przyciski od szyb, czy obdrapane rączki. a co do subiektywnej estetyki: IMHO plastiki wyjęte 1:1 z VW nie przystają do premium.
co do alu - super, pod warunkiem że znajdziesz 15 letnie auto, w którym rama nie była tykana. bo jak była - to jest loteria. bo mało kto potrafi się tym zająć. ale jak już znajdziesz - masz wieczne auto (no prawie, bo alu też koroduje... tylko wolniej i w inny sposób):)
Czy zużycie oleju, no które klient decyduje się w momencie kupna nowego samochodu, można nazwać wadą? Nie sądzę. Mi A8 paliła litr oleju na 5000km, nie kopciła ani nic, innego poza spalaniem.
Było juz o Audi A8 sporo tematów na forum:
http://7er.pl/showthread.php/30699-P...highlight=Audi
wystarczy poszukać, poczytać i się wie :cheerful:
Gdybyś trafił na taką to chyba nie miał byś dylematu http://www.finn.no/finn/car/used/obj...nkode=44621019
Ile kosztuje wymiana rozrządu to jest dobra inf. dla potencjlnego kupca więc nie rozumiem.... Chyba jest różnica między 1tys a 5-6 tys (może to iść na + bądz na -)??? No chyba że kupujący nie liczy się z kasą tylko wtedy nie potrzebny ten temat....
Jeśli info. jest błędne to chyba trzeba to skomentować no chyba że chcesz wierzyć w ''garbate aniołki'' i wciskać koledze marne informacje... !? W takim układzie ja taki rozrząd zrobię za 600zł na tip-top pasuje ??? Kończę zbędne OT