-
Po co chcesz smarować?
Żeby się brud przyczepiał?
Tam jest elektryczny silnik który da siebie radę bez problemu z otwieraniem i zamykaniem przepustnicy. Tam nic nie może być luźno. Ma być przepustnica cały czas naparta przez sprężynę. Smarowanie nic nie da poza zwiększeniem przyklejania się brudu.
-
ok, to nie otwieram tego ponownie.
A jakbym chciał powrócić do tych obrotów sprzed czyszczenia to robić adaptację silnika czy inaczej da radę? Albo po jakimś czasie jeżdżenia samo wróci do obrotów za czasów brudu? :)
-
Nie wiem po jakim czasie wróci.
Zrób reset inpa i po temacie.
-
A obroty na jałowym reguluje tylko sygnał z przepływomierza?
-
A ja ujmę to tak : Ratovnikowi potwornie się nudzi i pewnie niedługo coś popsuje swoimi "naprawami" :icon_rolleyes:
-
Tak to już jest z nadgorliwymi. Mówi się i tłumaczy a oni i tak swoje hehehe.
Obrotami steruje sterownik silnika.
Ma w mapach wpisane że ma mieć np 600 i do tego dąży czy ma przepływkę czy nie.
Jak się nauczył że ma otworzyć przepustnicę 9 stopni aby mieć 600 obrotów to do póki się go nie zresetuje albo pojeździ trochę to dalej będzie otwierał tyle i le się nauczył. A ma teraz większy przepływ powietrza przez przepustnicę i musi teraz ją bardziej przymknąć aby mieć prawidłowe obroty.
Kom się uczy ale tylko do pewnych granic. Później się blokuje i zostaje tylko doprowadzenie go do normalnego stanu i reset.
-
Przepustnica czysta musi być :) Nie ma dwóch zdań :)
-
Podepnę się pod temat, czyściłem przepustnice w m52 na linkę. Jak tą linkę wyregulować żeby było ok ?
-
Lekki luz musi być przy samej przepustnicy. Nie może być napięta. (za luźna też nie)