a czy jak bym sobie sam dolozy sekwencje zamiast zwyklego gazu to beda jakies problem przy kontrolach na przyklan na przegladzie
Wersja do druku
a czy jak bym sobie sam dolozy sekwencje zamiast zwyklego gazu to beda jakies problem przy kontrolach na przyklan na przegladzie
Nie będzie problemów. Liczy się tylko legalizacja zbiornika.
to zeby nie zakladac nowego tematu moze ktos poleci jakis zestaw tylko zeby nie byl w jakies kosmicznej cenie . butlr i przewody mam bo posiadam w auto 2 generacja instalacje. i jeszcze pytanie czy trzeba wiercic pod wtryski kolektor czy mozna zastosowac dydtanse pod wtryski
Przerabiałem właśnie temat u siebie i po dluuugich nocach przed kompem skleiłem coś takiego: reduktor gurtman czarny, wtryski HANA zielone, stag300 iso2 + nowe przewody od h2o,konektorki , filtry, przewody... Cena samych części ok. 1900.
pit3er moglbys napisac czym cechvuje sie taki zestaw przemyslany przez Ciebie, jakie wady/zalety? zalezaloby mi (oprocz niezawodnosci), zeby instalacja w jak najmniejszy mozliwy sposob byla odczuwalna podczas jazdy (spadek mocy). Chcialbym sie zmiescic w okolicach 3k pln z montazem.
Moglby sie jeszcze ktos wypowiedziec w temacie?
Polecacie przy okazji jakies zaklady (najlepiej slask, albo lodzkie) ktore maja dobrze przerobiony temat m30 + lpg?
pozdro
Witam, z mojej strony tylko zalety:
1) wtryski - wytrzymują do 200kkm,
2) reduktor GU2 gdyż ma świetne parametry temperaturowe (jest trochę większy ale stabilizacja termiczna jest niesamowita -pod ISo2, spadek cisnienia też na niezłym poziomie), jest Polskiej produkcji i z gwarancja nie ma klopotów,
3) STAG300 z ISO2 wybralem z powodu możliwości ciepłego startu - a to juz niesamowity "ficzer",
4) zawór butli i elektrozawór wybralem z tych super/hiper/mega przepustowych - nie pamiętam nazw ;)
Spadek mocy jest nieodczuwalny jeśli instalacja zrobiona jest poprawnie :), związany raczej ze wszystkimi komponentami instalacji. Moje auto można spokojnie "deptać" w podłogę (czego osobiscie nie unikam haha ;)) .
Dzieki za odpowiedz. Wytlumaczylbys dlaczego cieply start jest istotny? Zawor moze valtek BFC? nie wiem jaki zawor butli wziac:D moglbys napisac na prv ile wyszla Cie cala przyjemnosc i jakie spalanie masz w tym momencie?
dzieki,
pozdro :]