-
Ale w przypadkach jak nie zgaśnie na R to rozumiem, że działa i jedzie do tyłu? Nie zauważyłeś przy tym żadnych innych objawów wadliwie działającej skrzyni?
Jak bardzo głośne jest to stuknięcie? Czy jak cofka w kolektor czy może bardziej jakby jakiś element uderzył o drugi? Czy to jest dźwięk metaliczny, głuchy..?
Dostęp do kompa mógłby coś nam podpowiedzieć.
-
Ze skrzynią było wszystko ok ... żadnych objawów .
jakby jakiś element uderzył o drugi ... ale pod maską ! nie w skrzyni i to też nie za każdym razem ...
-
Przydała by się druga osoba z wyrobionym słuchem (taka, która potrafi po usłyszeniu dźwięku dość precyzyjnie wskazać kierunek, z którego dochodzi).
Wtedy można by pokusić się sprowokować ten dźwięk. A następnie określić jakie elementy są w danym obszarze i wytypować najbardziej prawdopodobne z nich celem sprawdzenia.
-
Ale modzicie, wali w kolektor i tyle...
-
No ale trzeba się upewnić.
Jeśli wali w kolektor to wygląda na zwarcie, że aż wtryskiwacze nie działają i niespalona mieszanka się cofa?
Ostatnio walczyłem w E30 z masą silnika. Na pych szło ładnie, ale rozrusznik anichuchu.. Palił się kabel od czujnika oleju jak długo trzymałem w poz rozruchu. No i znalazłem niekontaktującą masę silnika..
Do czego zmierzam: być może gdzieś nie masz masy, albo masz przetarty przewód i dlatego tak się dzieje. Elektryka potrafi być wredna.
-
Witam i jak wiadomo co było przyczyna gaśnięcia auta? Bo mam podobny problem z Range Rover silnik 2.5tds :), gaśnie mi po zmianie z N na D lub R, albo z P na D i R, silnik równo pracuje błędów nie ma, skrzynia ładnie zmienia biegi, nie zawsze jest ten objaw. Macie jakieś sugestie?
-
sprawdź konwerter zacznij od zczytania błędów inpa :)
-
Nie masz problemu ze światłami z tyłu?
-
-
To się tyczyło rangerovera. Z tego co pamiętam kolega miał dziwny przypadek po wymianie żarówki z tyłu. Założył niewłaściwą przez co robiło się zwarcie na przewodzie od światła stop. Jak komp dostawał sygnał że jest wciśnięty hamulec to ograniczał moc silnika.