Macie Panowie rację, zakłócenia są od ringów. Dzisiaj padła mi przetwornica i wszystko jest ok, PDC działa dobrze.
Wersja do druku
Macie Panowie rację, zakłócenia są od ringów. Dzisiaj padła mi przetwornica i wszystko jest ok, PDC działa dobrze.
Temat był już omawiany na forum i był na to nawet patent. Poszukaj dobrze.
~wysłane poprzez Tapatalk
Witam po założeniu ccfl mam ten sam problem jesli ktoś znalazł patent na te zakłócenia przetwornic na pdc to proszę o wskazówki bo nic nie mogę znaleźć,pozdrawiam
Musisz owinąć przetwornice oraz przewody do neonów folią aluminiową i podłączyć ją do karoserii auta.
Chodzi o to, że strasznie zakłócają pracę PDC.
Najlepszy i sprawdzony patent: WYWALIC TO CHINSKIE BADZIEWIE !!! :D
Albo zamienić na ringi SMD jak już ktoś musi...
albo wywalic ringi...... to ciało obce :)
Mam to samo...
Gdy kupiłem auto PDC działało cacy jak założyłem "xenony" to PDC głupieje. Kiedyś w ogole się nie załączyło przy cofaniu albo się coś zawiesiło - prawie przy.....łbym w auto :fish:
Ksenony czy ringi?
Lampa ksenon ma także przetwornicę, w dodatku sporo większej mocy niż od ringów. Ale oryginalne przetwornice z innego BMW powinny być raczej bezpieczne pod względem zakłóceń. PDC dla aut z ksenonem i dla tych bez jest przecież taki sam. Chyba, że zainstalowałeś chińskie. Choć są chińskie kiepskie i gorsze. Te kiepskie maja przetwornicę w metalowej obudowie. Te gorsze od tych kiepskich - w plastikowej, która nie chroni przed zakłóceniami.
Ja przez przypadek zupełny odkryłem czemu u mnie pdc świrowało... normalnie aż w szoku byłem... hamulec nożny... a raczej amortyzatorek/odbojnik nie do końca go odbijał... i czasami mrugała kontrolka ręcznego... jak to zrobiłem.. errorów PDC już nie było więcej...