Zgadza się. Zmieniłem te dwie wartości i WEBASTO działa.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Wyślij mi opisy, to przetłumaczę.
Z WEBASTO to ciekawa sprawa była, bo pusty MAN nie przywracał mi włączania go z pilota i wtedy dokładnie zacząłem szukać jak to ponownie zakodować, patrzę w wątek i podałeś mi rozwiązanie na tacy :).
Widzę, że coś tam jest w NCS Dummy i niektóre są z wykrzyknikami, więc przypuszczam, że jakieś tam doposażenie trzeba.
wert_06 wygląda najbardziej ciekawie: "E67 start zdalny (klimatyzacja stacjonarna, ogrzewanie stacjonarne)"
wert_02 ma następujący opis:"(stacjonarne ogrzewanie, doposażenie_SHZH) + !klima stacjonarna + (!E67 sterowanie zdalne)"
Te wykrzykniki mnie zastanawiają i opis "E67". Mogę się tylko analogicznie po zdalnym starcie domyślić, że trzeba coś tam w aucie mieć opcjonalnego (np. kabelek z alarmu pin 20 do CAS pin 07).
Na razie wiem tyle, bo sprawdziłem:
Wert_02 przywraca funkcjonalność WEBASTO jak jest 5'C na zewnątrz. Nie wiem co się dzieje, jak będzie cieplej :).
Wert_03 mi nie przyjmuje, bo próbowałem (NCS sypie błędem przy kodowaniu).
Wert_04 dezaktywował funkcję (pewnie ustawione na odpalenie silnika).
Muszę naładować baterię w laptopie i sprawdzę ten wert_06.
A skasowałeś fa $539 i $536 przed przekodowaniem pustym manem?
Zerknij do ncsdummy wybierz cas i znajdź te parametry jak na nie najedziesz na te wert pod spodem jest opis. Nie mogę tego przekopiować
Znalazłem w ustawieniach klimy ze podczas zdalnego startu można ustawić 22stopnie albo max chłodzenie.
Właśnie też tak zrobiłem, jak Ty. Napisałem powyżej tłumaczenia. Za dużo tego nie ma. Szkoda, że dla wszystkich parametrów tego nie ma.
Wcześniej skasowałem tylko $539, bo to dodawałem. Przekodowałem ponownie moduły i WEBASTO mimo to nie startowało z pilota. Nawet światełko się nie zapalało. Dopiero po zmianie na wert_02 WEBASTO ponownie działa.
Fajnie by było gdybyście zrobili kompletna instrukcje dla pojazdów które maja webasto i pilota i dla tych bez i to samo z alarmem oraz bez.
wert_06 sterownik nie przyjmuje. Sypie błędem, że VIN się nie zgadza.
Instrukcją się tworzy, ale na chwilę obecną walczę z usunięciem chłodnicy egr która lała płyn, przez który pękała mi rurka od kolektora (x2 pękła, jenda w aso 260zł).
@Sebek jak tam części ZF, czekam na odpowiedź.
Nie do konca tak jest...
W zimie kodowalem tzn przywrocilem fabryczne ustawienia pustym man CAS i chyba MMI + PM.
Po wyjsciu z domu duze zdziwienie ze silnik chodzi a nie tylko webasto:) niestety po raz kolejny probowalem i odpalal tylko webasto (w idrive po przywroceniu zmienilem tylko jezyk z de na en)
Na ta chwile udało nam sie zrobic tylko w autach z webasto. Ale jestem na 100% pewien ze w tych bez webasto będzie działało. Mam obawy co do przedliftow bo miały taśme a nie kable wychodzące z anteny.
Instrukcje zrobię jak znajdę chwile czasu ale operacja jest banalnie prosta kabel z PINu 7 w antenie do PINu 20 w cas i dodanie fa $539 i przekodowanie cas,dwa,ihka.
Będę w Polsce w święta i chętnie sprawdze to na jakimś przedlifcie zakodujemy i jak ruszy to znaczy ze tez sie da i pozostanie tylko sprawa tego kabla jak go dołożyć do tej taśmy.