u mnie ostatnio powyżej 30 litrów komp pokazuje.
pozdro
Wersja do druku
z jakiego powodu V8 z 4 zaworami i wtedy większa moca ( bo w przeliczeniu wyjdzie około 340-350KM ) o pojemności 5,4 miałoby byc wolniejsze od V12 z 2 zaworami o pojeności 5,4 ??? Oświecisz mnie już S62B49 zrobi wentylator z twojeo M73B54 a ma tylko 4,9l także daj spokój juz z ośmieszaniem samego siebie czemu uważam że V12 jest słabe na swoją pojemność weź kalkulator do reki i policz moc z litra w M60B40 i w M73B54 u mnie jest to 71,5KM/litr u Ciebie 60KM na litr różnia jest spora także tyle w temacie ja wiem ,że będziesz szybszy pytanie o ile do 200??? mi to zajmuje 26s czyli tobie powinno z 21-22 przy takiej pojemności a masz może 24-25s ????? Co do jazdy do Warszawy hahaha ale żeś wykazał chęc współpracy przyjedź do mnie to pogadamy nie kolego to umówmy sie w pół drogi :))) Ale widzę, jak piszesz swoje poematy, że mózg Ci przysłoniło na uważam tylko, że to samo M73B54 z 4 zaworami byłoby sporo szybsze i taka jest prawda czy może uważasz, że nie??? Spójrz na merca V12 z W140 6,0litra czyli raptem tylko 10% pojemności więcej od M73 a mocy masz 25% więcej ale tam jest własnie V12 z 4 zaworami na garnek i 200 robi w 20s z gorzej zestopniowana skrzynia i cięższą budą i takie V12 widfziałbym w BMW i takie bym z chęcią kupił :))
heheheh , widzę kompleks 4 cylindrów mniej :D:D:D , moc mocą , kwestia jego przebiegu na wykresie i nie ma takiej fizycznej siły ,żeby oba te motory jechały podobnie , obudź się
taaa jasne akurat te twoje M70B50 to co by mi nie uciekło czasem litr więcej psu na budę hahahahahah kompleks chłopie to żeś pojechał jestem tu na tyle długo, że każdy wie, że uwielbiam duże wielocylindrowe motory ale silniki M73 ( M70 nie on powstawał o wiele wczesniej ) uważam za skaszaniony przez brak 4 zaworów i koniec kropka a co do przebiegu to moc bierze się z momentu razy obroty panie kolego jakbyś nie wiedział :) także czekam za logicznymi argumentami, wzorami z matematyki i fizyki dlaczego V8 z techniką 4 zaworów o pojemności 5,4 ma być wolniejsze od 5,4 V12 z 2 zaworami tylko dlatego, że ma 4 garki mniej??? garnki same w sobie nie jeźdżą zobaczcie na amerykańskie auta z lat 80 V8 po 6-7 litrów i mocy po 200KM a momentu miały spooro i co im z tego objechalibyście je bmw 535i :))) także konkrety konkrety dyskusja na pozimie a nie zabawy w kompleksy i bo ja tak twierdzę to tak jest dowody panie ginspirations dowody dlaczego V8 5,45 będzie wolniejsze od V12 5,4?????? ( a właśnie tak mi tylko wpadło mesiek S500 czyli 326KM z V8 5,0 a nie 5,4 w W140 miał te same osągi co V12 w e-38 a pojemnośc mniejsza tak szczegół )
Widzę, że temat zbacza w złym kierunku, także dajcie sobie spokój chłopaki, tylko ciekawy wątek psujecie.
Powinny być wypisane usterki każdego z Was z takim silnikiem, co wymienił jaki koszt, tak aby osoba mogła sobie wyobrazić jak to wygląda. A tak zrobiła się wyższość psa nad kotem.
moja v12 pali srednio 16.5 litra i nigdy niezamienie na V8, V12 to inna bajka, wszyscy wlasciciele V8 zaraz beda pisac, opisywac, czepiac sie ale dlamnie V12 (a mialem V8 i jezdzilem niejednym) to klasa sama w sobie, zadne V8 niepojedzie tak jak V12, takie moje zdanie
Wracając do tematu... wielu z was widzi na papierze osiągi 4,4 286KM, a 5,4 326KM. Widzieliscie kiedyś ile te auta faktycznie na hamowniu wydmuchiwały? Ja widziałem ich kilka i większość mimo upływu tylu lat podawała więcej mocy niż podawało BMW. To taka mała ciekawostka
Dobrze zacząłeś ale ..... cdn
a tutaj takie coś ;/ kolego @ ginspirations jeśli masz coś do napisania ostrzej to zrób to wysyłając PW do kolegi @Zdzira 850I a nie piszesz takie teksty na ogólnym , trochę ogarnięcia proszę ładnie i etyki słownej :D !!!!!
Novy dobrze prawisz.. , na jakieś wybory się nie szykujesz ;)?;)