Qrcze Irek nie wiem, gdzie jest dok³adnie w M60. W M70 jest zupe³nie gdzie indziej. Nazywa siê DME relay, musisz poszukaæ w googlu.
Qrcze Irek nie wiem, gdzie jest dok³adnie w M60. W M70 jest zupe³nie gdzie indziej. Nazywa siê DME relay, musisz poszukaæ w googlu.
Dobra, znalaz³em ;)
http://oi59.tinypic.com/sxyxrc.jpg
Grzeba³em, grzeba³em i dalej p&$%a... Najdziwniejsze, ¿e zrobi³em tak jak mówi³e¶ Bartek, czyli poda³em pr±d do pompy z osobnego zasilania i nic to nie pomog³o. Krêci i krêci, a efektu z tego nie ma. Zosta³o mi w sumie jeszcze tylko podmieniæ przeka¼nik DME, ca³y komputer silnika i koniec. Postaram siê to jutro ogarn±æ, je¶li to nie pomo¿e to oddajê do jakiego¶ fachowca, bo nie mam ju¿ czasu, a i chêci te¿ jako¶ mi odebra³o... :(
No to w takim razie komp, jego zasilanie albo co¶ z czujnikiem po³o¿enia wa³u lub jego wi±zk±. Wiem, ¿e czujnik wymieni³e¶, wiêc to odpada, ale wi±zka mo¿e p³ataæ figle.
Przeka¼nik podmieniony, komputer podmieniony - auto jak nie odpala³o tak nie odpala. Czas na autoelektryka. Dam znaæ co by³o przyczyn±.
No to zostaje zabawa z wi±zk± pewnie.
Problem rozwi±zany, przyczyn± okaza³o siê:
UWAGA
UWAGA JESZCZE RAZ
CZUJNIK PO£O¯ENIA WA£U KORBOWEGO
Tak, ten sam czujnik, który kupi³em w czerwcu jako nowy z ASO... Podmiana na u¿ywkê o¿ywi³a auto. Nowy czujnik ju¿ zamówiony. Pierwsza diagnoza okaza³a siê jak najbardziej trafna. Niestety nikt nie przypuszcza³, ¿e ASO sprzeda bubla... Nauczka na przysz³o¶æ i tyle ;)
Czy zamierzasz jako¶ go reklamowaæ w aso?
Wys³ane z mojego D6503 przy u¿yciu Tapatalka
W³a¶nie tak mo¿na poznaæ dobrego elektryka, podpi±³ oscyloskop I zobaczy³, czy czujnik ¿yje...
No to gratulujê Irku o¿ywienia V8....:clap2: Choæ szkoda, ¿e a¿ tyle nieprzespanych nocy Ci to przysporzy³o...:grey: Bo problem okaza³ siê do¶æ banalny...
Ale teraz to przynajmniej ju¿ siê ze spota nie wymigasz...bo masz czym przyjechaæ...:untroubled: