Mam 3 panele i z każdym jest to samo, więc może dam mu dwa i niech czyni swoją powinność ;] Dzięki za pomoc ;]
Wersja do druku
Mam 3 panele i z każdym jest to samo, więc może dam mu dwa i niech czyni swoją powinność ;] Dzięki za pomoc ;]
Jak masz 3 panele to zrób to co ja na jednym i sprawdź. Zresztą dla sprawdzenia wystarczy też połączyć ten pierwszy bolec z trzecim byle czym, tak żeby tylko wtyczka dała się wcisnąć.....
Dzisiaj wymieniłem elektrozawory i dalej mam cyrk z ogrzewaniem. Na starych elektrozaworach miałem tylko ogrzewanie, na "nowych" mam raz ciepło, raz zimno. Jak sobie pomyślę o ściąganiu deski i wszystkiego innego, to już się "cieszę" :pout:
Chłopaki taki prosty temat, widać, że Seban się poddał już, a wy ciągle kombinujecie. Schematy e32 dostępne w sieci, miernik i w drogę. A jeżeli to jest za trudne to oddać auto do elektryka samochodowego i już.
Nie kombinować, bo będzie jeszcze gorzej.
Często zimnych lutów nie widać pod lakierem, więc co daje rozbieranie i patrzenie. Trzeba wyczyścić lakier, przelutować i zalakierować od nowa.
Nie rozumiem, czemu ściągać deskę jak nie wiadomo, czy to nie usterka elektryczna. Jakby była nagrzewnica zapchana to czemu akurat obie i czemu tylko czasami?
Pompa elektryczna działa, nie działa, ma oberwany wirnik czy nie? Można ją wyrzuć i też będzie ok.
W moim przypadku muszę ściągnąć deskę, bo ciekną mi rurki idące do nagrzewnicy plus mam bardzo słaby cug - auto oddałem do warsztatu w listopadzie, żeby to zrobili... no i zrobili jak zrobili :/ teraz chcę się tym zająć sam, z elektryką to mam tyle wspólnego, jak przedłużacz wsadzam do gniazdka :cool:
a jak nie działa nic co jest związane z ogrzewaniem to od czego zacząć? nie mam dmuchawy nie mogę regulować z której kratki ma lepieć powietrze nie działa grzanie tylnej szyby przyciski nie świecą (te diody na guziczkach od wybranego nawiewu itd) moduł od klimy? gdzie się znajdują to te pod tylną kanapą?
Nie masz zasilania w module IKHA lub/i panelu sterowania klimy. To cała Twoja usterka, elektryk poradzi sobie z diagnozą w 10 minut. A dalej tylko się modlić, że nic się nie upaliło w wiązkach.
po poruszaniu modułami podobno reaguje panel. gdzies jakies dodatkowe zasilanie dawął swoją drogą ale jeszcze nie jest to co być powinno bo po ruszeniu modułami zaczyna wariować. moduły padly? rozumiem ze moduły są pod kanapą takie czarne długie?
Moduł klimy masz za konsolą środkową, obok miecza. Dostajesz się do niego po zdjęciu obić i otwarciu schowka pasażera.
po dołożeniu dodatkowego zasilania na panel klimy panel ożywa ale dmuchawa nie działa. kto pomoże? zamówiłem moduł komfortu i przekaźnikowy (te dwa z pod kanapy) zobacze czy to pomoże a napewno nie zaszkodzi. Macie pomysły? Prosze was o pomoc bo drugie auto mi dziś umarło.... obruciły sie panewki w vitarze więc zostaje bez auta :/ poza tym od stycznia bmw zrobiło 500km bo wiecznie coś.... chciałbym się nim w końcu nacieszyć.... po to je kupiłem w końcu....